Tietoa palvelusta

Tietoa palvelusta

Mikä on Kysy.fi?

Kysy.fi on Helsingin kaupunginkirjaston ylläpitämä maksuton verkkotietopalvelu. Voit lähettää kysymyksesi kohdasta Kysy.

Kysymyksiin vastaavat Helsingin kaupunginkirjaston kirjastovirkailijat ja kirjastonhoitajat sekä Kysy.fi-palvelun rekisteröityneet käyttäjät. Yhteen kysymykseen voidaan antaa useampi vastaus.

Ensimmäisen vastauksen kysymykseen antavat useimmiten kirjaston työntekijät, mutta jotkut kysymyksistä avataan suoraan rekisteröityneiden käyttäjien vastattaviksi.

Kysymykset kannattaa lähettää mieluummin yksi kerrallaan kuin usean kysymyksen kimpuissa, silloin vastauksen saa nopeammin. Vastaukset ja kommentit tallennetaan arkistoomme, jossa ne ovat kaikkien luettavissa. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät sekä kysymyslomakkeessa sähköpostiosoitteensa ilmoittaneet käyttäjät saavat vastauksen myös sähköpostiinsa.

Rekisteröityneet käyttäjät saavat halutessaan sähköpostiinsa ilmoituksia myös kysymyksiin mahdollisesti annetuista muista vastauksista ja vastausten kommenteista. Kysyjän antamaa sähköpostiosoitetta käytetään vain vastaamiseen eivätkä ne näy muille kuin Helsingin kaupunginkirjaston työntekijöille.

Helsingin kaupunginkirjaston verkkokirjastoyksikkö vastaa Kysy.fi-palvelun kehittämisestä ja ylläpidosta. Palvelua koskevan palautteen voit lähettää kirjaston palautelomakkeella.

Palvelun päätoimittaja on suunnittelija Jukka Uotila verkkokirjastoyksiköstä. Yhteystiedot ->

Tietosuoja

Kysy.fi kerää käyttäjistään vain toiminnan kannalta olennaisinta tietoa. Näitä ovat sähköpostiosoite, käyttäjän itse valitsema nimimerkki, kysymykset ja vastaukset. Palvelusta on mahdollista kysyä anonyyminä, mutta sähköpostiosoitteen jättäminen mahdollistaa vastauksen saamisen omaan sähköpostiin.

Palveluun rekisteröityminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta ja nimimerkkiä. Rekisteröitynyt käyttäjä voi rikastaa profiiliaan vapaavalintaisella kuvalla ja linkillä. Rekisteröityneiden käyttäjien vastaukset ovat palvelun käyttäjien selattavissa. Rekisteröityneet käyttäjät voivat muokata tuottamaansa sisältöä ja poistamaan oman käyttäjätilinsä.

Kysy.fi ei luovuta tietoja käyttäjistään ulkopuolisille tahoille.

-> Kysy.fin päivitetty rekisteriseloste (25.5.2018)
-> Yleistä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista oikeuksista (Helsingin kaupungin sivuilta)
  

Toimitukselliset oikeudet

Kysy.fi-toimituksella on oikeus jättää kysymys ja vastaus julkaisematta. Asiattomiin kysymyksiin ei vastata. Mielipidekirjoituksia, tiedotteita tai mainoksia ei julkaista. Toimitus ei myöskään käännä pitkiä tekstejä. Toimituksella on oikeus poistaa ja muokata vastauksia ja kommentteja.

Helsingin kaupunginkirjasto ei vastaa mistään suorista tai epäsuorista vahingoista tai haitoista, joita asiakasvastaajien vastaukset mahdollisesti voivat aiheuttaa.

Kysy.fi radiossa

Kysy.fi-palvelulla oli vuosina 2003 - 2013 viikoittainen radio-ohjelma Yleisradion Ylen aikainen -kanavalla.

Lisäksi Kysy.fi:n Helsinkiin liittyviä kysymyksiä voi kuunnella kirjaston tuottamassa ja Radio Helsingin arkiaamuisin lähettämässä ohjelmasarjassa Stadin salaisuudet. Kaikki Stadin salaisuudet ovat kuunneltavissa Kirjastokaistalla.

Kysy.fi on entinen iGS

Kysy.fi jatkaa vuonna 2001 avatun iGS:n (information Gas Station) toimintaa. iGS Tietohuoltosema vastasi yhdentoista toimintavuotensa aikana yli 80 000 kysymykseen. iGS:ssä julkaistut vastaukset on siirretty Kysy.fi-palveluun eli ne ovat luettavissa sivuillamme.