Vilka av biblioteken i Helsingfors är nyligen byggda eller nyligen renoverade och ombyggda och nyligen inredda?

Vilka av biblioteken i Helsingfors är nyligen byggda eller nyligen renoverade och ombyggda och nyligen inredda?

Hej! Jag ska åka till Helsingfors om några dagar. Vilka av biblioteken i Helsingfors är nyligen byggda eller nyligen renoverade och ombyggda och nyligen inredda? Jag är särskilt intresserad av att se biblioteksinredningar - tips på möbler och lösningar - förutom biblioteksverksamhet i stort.

Svar

Hej!
Hoppas svaret kommer i tid!
Helsingfors nyaste bibliotek är Arabiastrandens bibliotek (2004) och Nordsjö bibliotek (2001). Av de nyligen renoverade biblioteken kan nämnas Åggelby bibliotek och Berghälls bibibliotek.

Åggelby bibliotek, byggt 1987, renoverades 2010 i enlighet med Helsingfors stadsbiblioteks nya koncept som skapats i samarbete med en reklambyrå. Biblioteket fungerar samtidigt som ett flaggskepp för Helsingfors övriga bibliotek.

Berghälls bibliotek är ett av Helsingfors äldsta bibliotek (1912) . Biblioteket genomgick 1990 en grundlig revonvering. År 2010 installerades en större låneautomat vilket ledde till en omstrukturering i biblioteket. Renoveringen är också gjord enligt det nya koncepttänkandet.

Helsingfors stadsbibliotek samarbetar med biblioteken i de kringliggande städerna Esbo, Vanda och Grankulla (Hel Met-biblioteken). Av dem kan nämnas Sello-biblioteket i Alberga och Entressebiblioteket i Esbo centrum, båda nyligen byggda.

Mera information om biblioteken och deras adressuppgifter hittar du på de gemensamma HelMet-sidorna http://www.helmet.fi/
http://www.lib.hel.fi/sv-FI/kirjastot/ (Helsingfors)
http://www.esbo.fi/default.asp?path=32372;37332;37338;33345;44545 (Esbo)

Kommentarer (0)

Ditt svar