Vad har säljaren för rättigheter att annullera et fastighetsköp, då köparen...

Vad har säljaren för rättigheter att annullera et fastighetsköp, då köparen...

Vad har säljaren för rättigheter att annullera et fastighetsköp, då köparen redan skrivit på köpeavtal, samt godkänt fastigheten vid köpet.
Han har även anlitat flera "sakkunniga" i olika omgångar, för besiktning av fastigheten 2010,och 2011. Men sedan det vid demontering visar sig finnas fel i konstruktionen, kräver att säljarna skall stå för renovering, i form av prissänkning av det pris han redan betalat.
Vi har sålt ett arv, 93.ooo², mark, egen strand vinterbonad stuga på 40m² + med ett 100 år gammalt hus", remonontoitavassa kunnosa", vilket han godtagit. Detta stod också angivet i marknadsföringen då fastigheten lades ut till försäljning. Så vi har inte undanhållit honom nån information , som vi( , som aldrig har bebott fastigheten) varit medvetna om.
Vi ville då häva försäjlningen, men det gick inte köparen med på.
Vad kan vi göra för att komma tillrätta med ärendet.
.
Mvh. och tacksam för svar, eller info om vart vi skall vända oss.

Svar

Hej!
Jag är ledsen att du inte fått svar i tid. Denna fråga är en juridisk fråga och du måste vända dig till en juridisk expert för att få hjälp.

En möjlighet är naturligtvis att vända dig till en advokatbyrå på din hemort. Tyvärr kan detta ju bli mycket dyrt.

Om du bor i eller i närheten av Helsingfors kan du få vägledning på Tölö bibliotek,Topeliusgatan 6, där frivilliga jurister dejourerar varje måndag kl. 17 – 19.30. Hösten 2011 fungerar tjänsten 5.9. – 12.12. Tjänsten är avgiftsfri och man kan där få vägledning i vart man kan vända sig och hur man kunde gå vidare i besvärliga ärenden som ert. Det lönar sig att komma i god tid, eftersom man inte kan beställa tid.

Kommentarer (0)

Ditt svar