Hej, Jag är en student vid Lunds tekniska högskola som håller på med att skriva...

Hej, Jag är en student vid Lunds tekniska högskola som håller på med att skriva...

Hej, Jag är en student vid Lunds tekniska högskola som håller på med att skriva ett arbete om helsingfos och malmös saluhallar. I detta arbete är det meningen att jag skall jämföra dem mot varandra. Nu är det såhär att jag har fått information från malmös saluhall för länge sedan men av alla instutitioner i finland jag skickat till har jag inte fått ett enda svar. Iochmed att inlämningen är väldigt snart börjar jag bli riktigt stressad. För utan information om helsingfors saluhall så blir det ju inget färdigt arbete. Därför undrar jag om du kan hjälpa mig med att föreslå någon bok jag kan leta i. Eller om du har någon hemsida eller vad som helst annars som kan tänkas vara till hjälp. Har ganska bråttom så om du kan svara ganska direkt så är jag tacksam. Jag är tacksam för all information du kan lyckas få fram.

Svar

Tyvärr är det mycket lite jag har att ge dig.
I Helsingfors finns tre gamla saluhallar som ännu är i användning: Gamla Saluhallen som finns strax invid Salutorget i stadens centrum, Sandvikshallen (Hietaniemenhalli) och Hagnäs hall (Hakaniemen halli) som båda ligger invid torg med samma namn något längre bort från centrum.
Det existerar en bok om Helsingfors saluhall, men den är tyvärr på finska. Toppari, Kristi: Vanha kauppahalli, Helsingin Sanomat 1979.

De enda webbplatser har jag hittills hittat som behandlar saluhallarna är http://www.wanhakauppahalli.com/swe/
Om Sandvikshallen finns på finska på sidan http://www.antiikki.fi/

Helsingfors stadsmuseum http://www.hel.fi/kaumuseo/svenska/index.html
borde kunna svara på de frågor du har.
En annan möjlighet kan tänkas vara stadsplaneringskontoret http://www.hel.fi/ksv/svenska/index.html.

med vänlig hälsning
Igs-redaktionen / Helsingfors stadsbibliotek

Kommentarer (0)

Ditt svar