Ystäväni 11 vuotias poika juo päivittäin puolitoista litraa cocacolaa.

Ystäväni 11 vuotias poika juo päivittäin puolitoista litraa cocacolaa.

Ystäväni 11 vuotias poika juo päivittäin puolitoista litraa cocacolaa. Nuori poika on aikamoisessa sokerihumalassa jatkuvasti. Millaisen ennusteen lääketiede antaa pojan terveenä pysymiseestä ? Entä millaisia terveysongelmia lääketiede osaa ounastella ?

Vastaus

Tutkijat ovat laskeskelleet, että virvoitusjuomien kulutuksella on vahva suhde ylipainoon. On huomattu, että huolimatta siitä mitä muuta lapset päivän aikana söivät tai tekivät, sokeroitu-jen virvoitusjuomien juominen päivittäin lisää ylipainon riskiä huomattavasti.

On myös tutkittu, että paljon virvoitusjuomia juoneilla raudan imeytyminen voi häiriintyä ja aivojen hermoimpulssien välitys vähetä.

Joissakin tutkimuksissa on myös tultu siihen tulokseen, että paljon fosforia sisältävät virvoitusjuomat (useimmat) vaikuttavat kalsiumin puutokseen luissa. Ennen pitkää tämä johtaisi osteoporoosiin ja mahdollisesti myös vioittuneisiin valtimoihin. Lisäksi on huomattu yhteyttä paksu- ja peräsuoli syöpien sekä vähäkalsiumisen mutta fosforipitoisen ruokavalion välillä. Jotkut tutkijat sanovat, että juomien fosfori ja fosforihapot soluttautuvat kehon nesteisiin ja syövyttävät vatsan peitteitä, järkyttävät munuaisten emäs-happo tasapainoa ja tuhoavat myös maksaa.

Virvoitusjuomissa käytetty sokeri ja hapot liuottavat hampaiden kiillettä. Lyhyesti summattuna, sokerilliset virvoitusjuomat edistävät sokeritautia, liikalihavuutta, osteoporoosia ja munuaisvikoja.

Lähteet:
http://www.naturalnews.com/004416.html
http://www.truthpublishing.com/softdrinkmonster_p/yprint-cat21251.htm
http://ehp03.niehs.nih.gov/article/fetchArticle.action?articleURI=info:d...

Aspartaamista ja tutkimuksista:
http://www.tiede.fi/uutiset/2895/rotille_syopaa_aspartaamista
http://www.poliklinikka.fi/?id=3928535&page=5091376#

Kommentit (0)

Vastauksesi