Ysitien ukkeli, kenen se on?

Ysitien ukkeli, kenen se on?

Ysitiellä, Saakosken kohdilla, on tien varressa iso mieshahmo. Sillä on erilaisia vaatteita ja asusteita päällä, aina vuodenajan tai juhlapyhän mukaan. Esim itsenäisyyspäivänä puku ja suomenlippu, syksyllä työhaalari ja käsissä sirppi/viikate jne. Kuka omistaa tämän tienkäyttäjiä ilahduttavan ukkelin ja vaihtelee sille vaatteet?

Vastaus
24.01.201818:56
558
40

Asiaa tiedusteltiin Saakosken kyläseura ry:ltä. Kyläseuran sihteeri vastasi kysymykseen seuraavanlaisesti: "Ensimmäinen hahmo rakennettiin Korpilahden eteläisten kylien yhdessä järjestämiä Suojakallion Maalaismarkkinoita (aina syyskuun alussa) varten heinäpaaleista, mainostamaan markkinoita. Akka ja ukko. Niistä tehtiin sitten tonttu ja lumiukko ja pupu. Mutta paalit mätänenevät helposti, onneksi saatiin houkuteltua  mukaan  Leustussa asuva Jorma Frisk, erittäin taitava puutöiden tekijä. Hän teki puusta rungon, joka kestää. Hahmon vaatetus suunnitellaan yhdessä whatsapp-ryhmässä ja kasataan talkoilla. Tällä hetkellä siellä on Eteläisten kylien Elmo, olympiaurheilija, kaikkien lajien taitaja.Korpilahden eteläiset kylät on yhtä kuin Saakoski, Leustu, APS-kylät (Ahvenus-Puolakka-Särkijoki) eli Keski-Suomen läänin eteläisimmät kylät, Saakoski vain kilometrin päässä Jämsän rajasta. Jyväskylään tästä on noin 40 km. Eteläiset kylät kuten myös Saakoski löytyvät facebookista. Saakoskella on myös nettisivut, www.saakoski.fi."

Kyläseuran sihteeri antaa mielellään tarvittaessa lisätietoja, yhteystiedot löytyvät Saakosken nettisivuilta. Lisäksi hän toivotti kysyjälle mukavaa, aurinkoista talvea.

 
Kommentit (0)

Vastauksesi