Yliopiston Apteekista? tuottoineen

Yliopiston Apteekista? tuottoineen

Onko siis Nelosen mainosaika Yliopiston Apteekille maksutonta mainosaikaa, ellei osalla tuottoa siten elätetä myös tv-kanavaa Nelonen: ”Koko tuottomme käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen – koska välitämme.”. Ohjataanko Yliopiston Apteekin tuotto edelleen Helsingin yliopiston kautta?

Vastaus

Yliopiston Apteekin erikoisasema Suomen apteekkialalla perustuu sen yhteiskunnallisiin tehtäviin lääke- ja terveydenhuollossa sekä farmasian koulutuksessa. Sillä on erioikeus 16 sivuapteekin pitoon kun yksityisillä apteekeilla on oikeus korkeintaan kolmeen sivutoimipisteeseen. Sillä on apteekkiketju myös Virossa ja Pietarissa. Yliopiston apteekin tuotot menevät Helsingin Yliopiston tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen.

Vuoden 2016 vuosikertomuksessaan Yliopiston Apteekki mainitsee tulouttaneensa koko tilikauden voiton omistajalleen Helsingin Yliopistolle. Televisiomainonta on yrityksille tavanomainen tapa markkinoida palveluksiaan ja se on maksullista. Varmasti Yliopiston Apteekki muiden lailla joutuu maksamaan liiketoiminnassaan myös muita kuluja useille eri tahoille, esimerkiksi sähköstä, jätehuollosta, vuokrina jne.

Kommentit (0)

Vastauksesi