Ylen lakon 1988 aikana soitettu musiikki

Ylen lakon 1988 aikana soitettu musiikki

"Ylen lakon 1988 aikana keski- ja pitkäaaltolähetykset eivät soittaneet "pimpampullaa" vaan koko lakkoajan pyöri n. 20 musiikkikappaleen nauha, jossa soi menneiden vuosien (30-50-luvuilta) iskelmät."
Itsellänikin on yllä olevan lainauksen mukainen muistikuva. Voiko nuo soitetut kappaleet saada vielä selville?

2 vastausta

Valitettavasti en löytänyt tietoa vanhoista Ylen lähetyksistä, eikä Yle ole vastannut kyselyihin tähän liittyen. Ehkä joku lukijoistamme saattaisi muistaa.

Kommentit (0)
05.02.201915:42
4874
23

Juhani Niinistö oli  radion ulkomaanlähetysten päällikkönä - ja siksi järjestämässä musiikkipeittoa taajuuksiemme suojaksi,hän kirjoitti Suomi 24 keskustelupalstalla lakon aikana soitetusta musiikista näin.

Nauha alkaa Olavi Virran esityksillä Sinitaivas ja Yön kulkija. Sit oli jotain Metrotytöiltä. Orkesteri esittää G de G:n Pussijärven polkan (Säkkijärven polkan muunnelma). Zarah Leander laulaa, kuinka vanhana menee paremmin. Berliinilauluja ainakin: Das ist Berlin (Rosy Singers, RIASin estradiviihteestä), Unten Linden -marssi (Länsi-Berliinin poliisiorkesteri 50luvulta Domagallan johdolla), Kleine Cornelia "Pack die Badehose ein", Das war in Schöneberg im Monat Mai (orkesteri). Schönebergin poikakuoro Berliner Jungs sind richtig.. Oli muitakin BLN-lauluja, mutten nyt muista. 

Josef Schmidt ja Heut ist der schönste Tag in meinem Leben, Tea for Two viihdeorksteriesityksenä, saman tuntemattoman orkesterin esitys Autumn leaves, samaa tyyppiä Stranger on the Shore. Ilse Werner Wir machen Musik. Lizzy Waldmuellerin joku laulu saattoi olla myös. Laulu Inarinjärvestä Kauko Käyhkö.... 

Arkistoni ovat hajallaan neljässä asunnossa, mutta cd:n kyllä löydän, ainakin kun kohdalle osuu.. Sen voisi uploadata jollekin oikeuksien puolesta ei niin turhantarkalle saitille, You Tube -kriteereitä se ei täytä.

Musiikki oli kahden levyn jaksoissa ja välillä vm vm. Kansainvälinen radio-ohjesääntö kielsi pelkän vm:n soittamisen,

Täydellinen lista julkaistiin lakon aikana Helsingin Sanomissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi