Yle Areenassa on vielä Eero Mäntyrannasta ja lapsenlapsesta Victorista kertova dokumentti.

Yle Areenassa on vielä Eero Mäntyrannasta ja lapsenlapsesta Victorista kertova dokumentti.

Siinä kuuluu lopussa mielestäni hienoa musiikkia jota Victor laulaa kitaroiden ja muiden soittimien säestämänä.Mikä on tuo piisi nimeltään??Onko se Victorin oma vai joku muu tehnyt ja millä nimellä sitä vois hakea esin you tubesta Terveisin pappa

Vastaus

Dokumenttielokuva "Isoisäni Eero Mäntyranta" esitettiin television ykköskanavalla 20.1.2014. Taustalla soinut musiikki oli pääasiassa Viktor Mäntyrannan ja yhtyeensä Surunmaan tuotantoa. Lisäksi kuultiin myös kahta Hank Williamsin tunnetuksi tekemää kappaletta. Ohjelman lopussa tekijäkrediiteissä luetellaan laulut nimeltä. Ne eivät ole samassa järjestyksessä kuin ne elokuvassa soivat. Esimerkiksi viimeisenä luettelossa oleva "Mitä se tyttö nyt ajattelee" kuuluu jo dokumentin puolessa välissä. YLE Areenalla ohjelma on katsottavissa vielä 18.2.2014 asti.  

Viktor Mäntyrannan ja Göteborgilaisten ystäviensä muodostama Surunmaa on tehnyt yhden albumin. "Nine Songs From The Valley" valmistui vuonna 2010 ja yhtye on keikkaillut myös Suomessa. Monia levyn kappaleista käytettiin myös dokumentissa. Surunmaan levyä voi kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa. YouTubesta löytyy myös muutamia Surunmaan keikkavideoita. Kysyjän tarkoittama dokumenttielokuvan viimeinen kappale ei löydy näistä taltioinneista. Se voisi siksi olla lopputeksteissä mainittu "Lankojärvi revisited", sillä sen nimistä laulua ei sisälly levylle. Ehkä se onkin elokuvaan erikseen tehty lopetuskappale?

Viktor Mäntyranta palasi isoisänsä maisemiin Lappiin ja ilmeisesti asustelee seudulla edelleenkin. Häneen voisi yrittää saada yhteyttä ja kysyä tästä kappaleesta. Facebook: Viktor Fors Mäntyranta. Surunmaan sähköposti löytyy yhtyeen sivuilta.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi