Yhdysvaltalaiset elokuvat Uskonto

Yhdysvaltalaiset elokuvat Uskonto

Usiemmissa pitkissä amerikkalaisissa fiktioelokuvissa on viimeisen puolituntisen aikana elokuvan juoneen( liittymätön) osio kristinuskosta. Mistä se johtuu? Onko elokuvasäätiöllä, rahoittajilla kirjoittamaton sopimus tälläisesta?

2 vastausta

Yhdysvalloissa asuu suhteellisesti eniten kristittyjä koko maailmassa. Vaikka kristittyjen määrä on viime vuosina vähentynyt muiden uskontojen edustajien ja uskonnottomien määrän kasvaessa, tunnustautui silti seitsemän kymmenestä amerikkalaisesta kristityksi vuonna 2014. Amerikkalaiset populaarikulttuurin tuotteet kuten elokuvat ovat samojen henkilöiden tuotoksia, mikä selittänee kristinuskon teeman näkyvyyttä elokuvissa.  

Etsiskelin verkosta kirjoituksia amerikkalaisten elokuvien ja kristinuskon välisistä suhteista etenkin salaliittoteorioiden näkökulmasta. Äkkiseltään en löytänyt viitteitä tai keskusteluja elokuvantekijöiden ja rahoittajien välisestä kirjoittamattomasta sopimuksesta, joka velvoittaisi lisäämään elokuvien loppuratkaisuihin kristillisiä vivahteita. Ilmiö on joka tapauksessa hyvin todellinen. Vastauksen liitteenä olevassa linkissä on listattu 50 kristinuskoa sivuavaa elokuvaa, joita ei päällisin puolin tunnistaisi sellaisiksi.  

Kristinuskon ohella myös muut uskonnot vaikuttavat elokuvissa. Etenkin juuri amerikkalaisissa elokuvissa on mukana usein myös esimerkiksi juutalaisuutta, sillä moni kuuluisa elokuvantekijä on juutalainen. Itse näkisin asian niin, että uskonnot ja uskonnottomuus ovat keskeisiä inhimillisiä aiheita, jotka tulevat siksi väistämättä esiin ihmisyyden suuria aiheita käsittelevissä elokuvissa. Muita teemoja ovat esimerkiksi rakkaus ja kuolema. Uskonnot jakavat mielipiteitä vahvasti, minkä vuoksi niihin kiinnitetään herkästi huomiota.   

Kommentit (0)
23.02.201614:43
15486
42

Tuossa ensimmäisessä lähteessä protestantit on jaettu evankelisiin ja tavallisiin. Pistää miettimään luetaanko meidän evlut-kirkko evankelisiin vaiko - nimestään huolimatta - tavallisiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi