Windows 10?

Windows 10?

Tietokoneessani käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Premium.Nyt olen huomannut,että tietokoneen päivitysten aikaan on alkanut tulemaan kehoituksia/tarjouksia Windows 10 -käyttöjärjestelmän päivitykseen.Sen saisi nyt varata ilmaiseksi.Tietojeni mukaan tulee heinäkuun 2015 lopulla.Vaikuttaako tämä päivitys eri käyttöjärjestelmään esimerkiksi tallennettuihin tiedostoihin,nettitikun toimintaan jne? Entäpä pystyykö Windows 7-Home Premiumia käyttämään rinnalla ja opettelemaan uutta,vai tuleeko muutos kertarysäyksellä ja sitten vaan näppäillään ja opetellaan sen käyttöä?

Vastaus

Windows 7:n tietoturvapäivitykset jatkuvat 14.1.2020 asti, joten kiirettä sen suhteen siirtymiselle ei ole. Windows 10:stä on olemassa jo kokeiluversio "Windows 10 Insider Preview". Microsoft ei suosittele sen asentamista eniten käytössä olevalle koneelle ja tärkeät tiedostot kannattaa varmuuskopioida (niin kuin yleensä joka tapauksessa). Myöskin Windows 7:stä pitäisi olla asennuslevyke tallella tai vastaava, jotta vanhan käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen voi tehdä, kun haluaa palauttaa vanhan järjestelmän. Virallista Windows 10:tä ei ole siis vielä julkaistu.

Netistä löytyy jo epävirallisia ohjeita, kuinka Windows 10:n (ilmeisesti koeversion) asentaminen onnistuu Windows 7:n rinnalle, esimerkiksi tämä:
http://www.howtogeek.com/197647/how-to-dual-boot-windows-10-with-windows-7-or-8/
Ohjeen käyttö on kuitenkin omalla vastuulla ja jälleen pätee se, että tärkeät tiedostot tulisi varmuuskopioida. Täytyy myös tässäkin varautua siihen, että vanha käyttöjärjestelmä ei enää toimi, jolloin tarvitaan asennuslevyke tai vastaava vanhan käyttöjärjestelmän uudelleenasennukseen.

Alla olevista lähteistä saa lisää tietoa asiasta.

Kommentit (1)
Näillä näkymin 7:n saa myöhemminkin päivittää 10:iin ilmaiseksi, joten senkään su... Näillä näkymin 7:n saa myöhemminkin päivittää 10:iin ilmaiseksi, joten senkään suhteen ei kiirettä pitäisi olla. Microsoft voi tietysti koska vain päättää lopettaa ilmaiset päivitykset, mutta viime aikoina suuntaus näyttäisi olleen pikemminkin päinvastainen.
16.6.2015 19:36 Hessu Höpö 9068

Vastauksesi