Wikipedia ilmoittaa sisältönsä noudattavan GNU Free Documentation ja Creative...

Wikipedia ilmoittaa sisältönsä noudattavan GNU Free Documentation ja Creative...

Wikipedia ilmoittaa sisältönsä noudattavan GNU Free Documentation ja Creative Commons Attribution/Share-Alike -lisenssin ehtoja. Tarkoittaako tuo, että teoriassa voisin laillisesti kopioida vaikka koko Wikipedian omalle ei-kaupalliselle saitilleni, jos vain mainitsisin siellä lähteeksi Wikipedian (ja jos levytila riittäisi)?

Vastaus
20.12.200911:54
29163
47

Kyllä, Wikipedian on tosiaan lisensoitu sellaisella lisenssillä, että sen voi kuka tahansa halukas kopioida ja julkaista omilla sivuillaan, jopa kehittää eteenpäin ja julkaista vaikkapa painettuna kaupallisena kirjanakin. Suomenkielisen Wikipedian noudattama Creative Commons -lisenssi löytyy osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Creative_Commons_Attribution-Shar.... Osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tietokannan_lataus löytyvät linkit, joista koko Wikipedian tietokannan voi kopioida itselleen.

On kuitenkin syytä muistaa, että Wikipedian lisenssi edellyttää, että tekijöiden nimet on mainittava. Siitä tehty muunneltu teos on myös lisensoitava samalla tai sen kanssa yhteensopivalla lisenssillä. Wikipediassa käytetyissä kuvissa voi olla myös erityisehtoja, kuten tekijänoikeuslain sitaattisäännöksellä käytetyt kuvat, joita ei saa käyttää muissa kuin lain sallimissa rajoissa.

Wikipedian tekijänoikeuksista löytyy lisätietoa osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tekij%C3%A4noikeudet, joskin siellä on tiedot vielä vanhan lisenssin mukaan. Toivon mukaan Wikipedian käyttäjät päivittävät ne joskus.

Kommentit (0)

Vastauksesi