Vuokra-asuminen

Vuokra-asuminen

Miksi joka istanssissa asunnonhakijalle asetetaan järjettömän pienet tulorajat? Keskituloisella tai hieman keskituloa paremmin tienaavalla ei ole mitään mahdollisuutta hakea vuokra-asuntoa. Yksityiset taas eivät ota vuokralle ainakaan sinkkumiehiä. Ei ole ihme, että Suomessa on omistusasuminen niin yleistä, kun ei ole muuta vaihtoehtoa.

Vastaus

Valtion asuntolainottamissa tai korkotuetuissa vuokra-asunnoissa asukasvalinnoissa tulee noudattaa tiettyjä valintaperusteita. Helsingin kaupungin Kiinteistöviraston sivulla kerrotaan, että kaupungin vuokra-asunnot osoitetaan asuntoa eniten tarvitseville. Samalla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen sekä sosiaalisesti tasapainoiseen asuinalueeseen.

Valtion rahoittamiin ARA-asuntoihin lain mukaan "etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat."

"Vaikka tulorajoja ei enää ole, tuloarvostelu ei ole poistunut, vaan hakijoiden tulot kuuluvat edelleen asukasvalintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä asunnon-tarpeen sekä varallisuuden kanssa ja tulot on otettava huomioon hakijoita etusijajärjestykseen asetettaessa."

Asuminen.fi-sivulta löydät myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, jos ARA-kohteisiin tulotasosi on liian korkea. Samalta sivulta löydät toivomiasi muita vaihtoehtoja, kuten asumisoikeus- ja osaomistuasunnot.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi