Voitteko täsmentää, esim. koostumukset seuraaviin: Kirurginteräs, Tiibetinhopea...

Voitteko täsmentää, esim. koostumukset seuraaviin: Kirurginteräs, Tiibetinhopea...

Vastaus

2,00-3,00%

Sterling-hopea on metalliseos josta 92,5% on oltava hopeaa. Muina aineksina voidaan käyttää esimerkiksi kuparia, sinkkiä, boronia, platinaa, germaniumia tai nikkeliä riippuen lopputuotteen halutuista ominaisuuksista. Kyse on siis hopean puhtaudesta. Sterlingiä käytetään erityisesti käyttöesineissä kuten aterimissa joihin puhtaampi hopea olisi liian pehmeää.

Tiibetinhopea ei ole varsinaisesti metalli vaan sillä viitataan tietyllä tavalla valmistettuihin koruihin ja muihin hopeaesineisiin. Hyvälaatuisiin tiibetinhopeaesineisiin käytetään usein kuparipitoista sterlingiä. Valitettavasti tiibetinhopeaisten esineiden laatuhaitari on varsin leveä ja huonoimmillaan ne eivät sisällä hopeaa lainkaan vaan ovat esimerkiksi tinan ja antimonin sekoituksta. Pahimmillaan tiibetinhopeisista esineistä on löydetty jopa arsenikkia ja korkeita lyijypitoisuuksia.

Nikkeliallergikkojen ja miksei muidenkin kannattaakin tehdä ostoksensa virallisista koruliikkeistä ja keskustella liikkeen korusepän kanssa haluamansa korun ominaisuuksista. Nikkeliallergikolle hyvä hopean kaltainen korumateriaali on esimerkiksi titaani.

Kommentit (0)

Vastauksesi