Voisitteko ystävällisesti opettaa Rautalangasta vääntäen Android-puhelimien eri MUISTIEN toiminnot?

Voisitteko ystävällisesti opettaa Rautalangasta vääntäen Android-puhelimien eri MUISTIEN toiminnot?

Netissä on paljon "ohjeita", mutta 30 vuotta tietokoneita käyttäneenäkään en niistä tajua. Eli siis - itselläni on Samsung Galaxy S2 jossa on erikseen ostettu 16 gigan SD-kortti. Oppaista riippuen, tätä kutsutaan Ulkoiseksi muistiksi tai USB-muistiksi. Olen siirtänyt musiikkia tuonne EXT-SD-kortille, mutta yht äkkiä ohjelmien päivitys ei enää onnistu, kun "USB Memory is full". Meneekö Androikin vanhemmiten "tukkoon" kuten Windows? Uusi ohjelmia en ole asentanut pitkään aikaan ja tilaa pitäisi olla yli 300 megaa, mutta ei... Löytyykö esim. kotimaista tiedostonhallinta-ohjelmaa jossa oikeat muistit olisivat oikeilla nimillään? AirDroid on loistava, mutta ei siinäkään ota selvää mikä muisti on mikäkin. Hermot menee!

Vastaus
27.10.201309:38
81070
118

Nämä alla S3:sta, mutta eiköhän ole samalla lailla S2:ssakin. S2:ssa on 16GB sisäistä muistia (storage, sdcard0, Laitteen muisti) ja erillisenä muistikorttina (extSdCard, SD kortti)voi olla joko 16GB tai 32GB.

Asetukset/Tallennustila näyttää ensin laitteen muistin ja sen alla SD-kortin tiedot, paljonko kummassakin on käytössä ja paljonko vapaana. Jos sinulla on vain 300Megatavua sisäistä muistia vapaana, niin se ei ole kovin paljon, ei ehkä riitä ohjelmapäivityksiin. 1 Gigatavu (Gt, GB) on 1000 Megatavua (Mt,MB) ja 300MB on vain noin 2% sisäisen muistin 16GB:stä. Ehkä musiikkisi onkin mennyt sisäiseen muistiin? Ohjelmia päivitettäessä tarvitaan hetkellisesti tuplaten päivitettävän ohjelman verran muistia, uusi ladataan muistiin, vaihdetaan vanhaan ja sitten vasta poistetaan vanha. Normaalit sovellukset ovat joitakin kymmeniä Megatavuja (ja mahtuvat tuohon 300MB), mutta koko laitteen ohjelmistopäivitys tuskin mahtuu.

Play.google.com:sta löytyy esimerkiksi OI File Manager, joka ainakin mulla on suomenkielinen asennuksen jälkeen. Sillä voit katsella muisteja ja niiden sisältöjä. Linkki alla. Tosin ei tuo paljon auta, jos et saa ohjelmistoja asennettua...

Kies Air:ssa lukee, että ohjelmistopäivitykset eivät onnistu sen kautta, pitää käyttää USB-kaapeliyhteyttä. Voit myös koittaa palauttaa tehdasasetukset (varmuuskopioi ensin, palauta lopuksi), jos se auttaisi päivitysten onnistumiseen. Tai poista hetkeksi osa/kaikki musiikkisi ja kokeile auttaako se. Niin ja tietysti perinteinen virrat pois ja takaisin päälle :)

Kommentit (2)
Ai niin vielä: Kun klikkaat KIES:n Perustiedot-sivulla muistinkulutuspalkkien oikealla pu... Ai niin vielä: Kun klikkaat KIES:n Perustiedot-sivulla muistinkulutuspalkkien oikealla puolella olevia nappeja, niin puhelimen muistit näkyvät Windowsin Tiedostonhallinnassa. Tietysti pitää olla yhteys puhelimen ja tietokoneen välillä, mieluiten USB-kaapeli. Silloin ainakin näet suht selkeästi mitä on sisäisessä (Phone) ja ulkoisessa (Card) muistissa.
27.10.2013 09:47 Köpi K 81070
Omaa kokemusta noista laitteista ei ole, mutta kuulemani mukaan jotkin ohjelmat suostuvat ... Omaa kokemusta noista laitteista ei ole, mutta kuulemani mukaan jotkin ohjelmat suostuvat asentumaan vain sisäiseen muistiin.
28.10.2013 08:04 Hessu Höpö 8458

Vastauksesi