Voisitteko kertoa miten maanpuolustus toimii niissä maissa, joissa on ammattiarmeija?

Voisitteko kertoa miten maanpuolustus toimii niissä maissa, joissa on ammattiarmeija?

Jos katsoo esim. Wikipediasta tietoja armeijoiden miesvahvuudesta, aktiivipalveluksessa olevien määrä on huomattavasti suurempi kuin reserviläisten määrä. Suomessa on juuri päinvastoin. Unkarin armeijassa on 31 000 henkeä palveluksessa nyt, ja reserviläisiä on 17 000. Onko sodan syttyessä armeijan kokonaisvahvuus 48 000? Ranskalla on aktiivipalveluksessa 200 000 sotilasta ja reservissä 32 000. Usein palvelusaika on ammattiarmeijoissa pitkä, 2-4 vuotta tai jopa kymmenen vuotta. Mitä sotilaat tekevät kaiket päivät, jos maassa ei ole sota? Harjoittelevatko he sotimista koko ajan? Tietysti armeijaan tulee koko ajan uusia alokkaita, joita pitää kouluttaa, mutta kouluttajien määrä on huikean suuri verrattuna koulutettavien määrään. Kertooko Wikipedia varmasti eri maiden reserviläisten määrän oikein?

2 vastausta

Vähän saman suuntainen kysymys lähetettiin vähän aikaa sitten Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun. Laitan linkin vastaukseen Lähteitä ja lisätietoja -kenttään.

Kommentit (0)
01.12.201812:43
236
24

Tämä on ilmeisesti aika vaikea kysymys. Jotenkin epäilen, että ammattiarmejoissa harjoitellaan enemmän ja ammattiarmeija on paremmin koulutettu kuin asevelvollisuusarmeija, mutta sitä ei haluta Suomessa myöntää.

Kommentit (1)
Eipä Suomi pysytyisi Venäjän armeijaa pysäyttämään, oli meillä sitten asevelvollis... Eipä Suomi pysytyisi Venäjän armeijaa pysäyttämään, oli meillä sitten asevelvollisuus armeija tai ammattiarmeija. Suomen puolustus onkin jonkinmoinen yhdistelmä hyökkäämistä lievästi haittaavaa armeijaa, epämääräistä Naton porstuassa hääräämistä ja kulissien takaista diplomatiaa.
3.12.2018 20:02 Matti Rantanen 5313

Vastauksesi