Voinko pestä ultraäänipesurillani rannekelloa, joka on vesitiivis?

Voinko pestä ultraäänipesurillani rannekelloa, joka on vesitiivis?

4 vastausta

Ultraäänipesurien esittelyissä mainitaan, että niitä voi käyttää kellojen puhdistuksen. Joidenkin tuotteiden kohdalla mainitaan erikseen vesitiivit kellot. Voit kuitenkin varmistaa sekä kellon että pesurin valmistajalta / myyjältä yhteensopivuuden.

Kommentit (0)
18.04.201508:01
77985
6

Ainakin tämä käyttöohje (sivut 2 ja 7) sallii yli 30m paineen kestävien vedenpitävien kellojen pesun. Ilmeisesti alle 30m paineen kestävien kellojen tiivistykset eivät välttämättä kestä kavitaatiokuplien (sivu 2 alaosa) räjähdyksen aiheuttamaa paineaaltoa. Jos kellon sisusta pysyy kuivana, ei sinne synny kavitaatiokuplia eikä siis niiden räjähdyksiäkään.

Katso oman laitteesi käyttöohje.

 

Kommentit (0)
18.04.201518:39
7789
4

Ultraääni kulkee myös kellon läpi.  Kavitaatiokuplat ovat vedessä tapahtuva ulkoinen juttu.  Kellon sisusta värisee myös, eikä sellainen ole välttämättä terveellistä sisuskaluille.

Kommentit (0)
17.04.201516:40
7789
3

Ultraäänipesurin "äänen" värähtely on esim. 40 kHz.  Jos kokeilunhalussaan panee pesuriin veden pinnan alle vaikka etusormen, on se minuutin jälkeen nk. entinen (käynnissä olevaan pesuriin - tämä erityistarkennuksena Asseri Alakulolle, että et ala ihmettelemään että miksi ei ihminen voi panna sormea veteen).  Kelloista voi puhdistaa metallirannekkeet.  Monissa pienissä ultraäänipesureissa onkin eräänlainen teline, johon kellon voi panna niin että vain ranneke on veden alla.  Patterilla toimiva vedenpitävä kello voi olla aika jännä, jos sitä pitää veden alla pesusyklin ajan.  Ei siitä enää varmaan aikaa näe.  En myöskään lähtisi panemaan mekaanista kelloa upposukelluksiin pesuriin, voipi mennä liipottimen rytmit sekaisin.  Korut ja kolikot tulevat toki heti puhtaiksi, töhkät lähtevät pois, ja vaikka naimasormuksen uusi kiilto voi tuoda perjantaisaunan jälkeisille kaffeille erityistä pilkettä silmäkulmaan ja saattaa aikaan halun olla katsomatta heti televisiota.

Kommentit (1)
Voi voi, Eetu. Vedit herneet nenään mun kommentista 12. 3 ja otit vitt--lutyylin joka n... Voi voi, Eetu. Vedit herneet nenään mun kommentista 12. 3 ja otit vitt--lutyylin joka näyttää kestäneen toista kuukautta. Itsellesikin olisi parempi, että puhaltaisit herneet nenästäsi, niin rauhoittuisit ja saattaisit saada unen päästä kiinni ennen juhannusta.
2.5.2015 10:47 Asseri . 5974

Vastauksesi