Voinko oppia laulamaan "nuotilleen"

Voinko oppia laulamaan "nuotilleen"

Osaan omasta mielstäni laulaa ajatuksissani ihan ok ja pysyn rytmissä jne, mutta kun avaan suuni ja päästän äänet ulos niin eipäs se olekaan enää sitä mitä pitäisi. Olen eläkeikäinen nainen enkä siis ole koskaan "osannut" laulaa. Voinko oppia laulamaan oikeasti? Ja miten ja missä se voisi onnistua?

Vastaus

"Laulutaidottomille" on tarjolla kursseja esimerkiksi kansalaisopistoissa ja musiikkiopistoissa. Myös laulunopettajilta saa opetusta joko yksityisesti tai pienissä ryhmissä. Laulutaidottomiksi leimattuja ei nykyään pidetä toivottomina tapauksina, jotka eivät olisi kykeneviä kehittymään laulajina. Kannattaa kysellä opintomahdollisuuksista lähiseudun opistoista tai yksityisiltä opettajilta. 

Kommentit (2)
Kun kertomasi mukaan tunnistat itsekin laulavasi nuotin vierestä ja/tai epätahdissa, nii... Kun kertomasi mukaan tunnistat itsekin laulavasi nuotin vierestä ja/tai epätahdissa, niin se lupaa käsittääkseni oppimisen kannalta hyvää. Nuottikorva, rytmitaju ja motorinen kyky tuottaa haluttua sävelkorkeutta oikeassa rytmissä ovat nimittäin kaksi eri asiaa. Jos tuo ensimmäinen on kunnossa, ei jälkimmäisenkään oppimisen pitäisi olla lainkaan mahdotonta.
31.10.2019 15:22 Leo Salminen 4475
Jos ei ole aikaa, halua tai lahjoja oppia laulamaan oikein, niin tekninen keino, monen nyk... Jos ei ole aikaa, halua tai lahjoja oppia laulamaan oikein, niin tekninen keino, monen nykyartistinkin käyttämä, on Auto-Tune. Se on laitteisto/tietokone-ohjelma, joka korjaa sävelkorkeuden epätarkkuudet tai mahdollistaa luonnottoman nopeat ja tarkat siirtymät eri sävelkorkeuksien välillä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Auto-Tune
31.10.2019 21:47 Köpi K 81234

Vastauksesi