voinko itse päättää että ruumiini kuoltuani luovutetaan lääketieteen...

voinko itse päättää että ruumiini kuoltuani luovutetaan lääketieteen...

voinko itse päättää että ruumiini kuoltuani luovutetaan lääketieteen tutkimuksiin ? On niin paljon selittämättömia vaivoja että ajattelin että voisin ehkä kuolleman jälkeen auttaa jotakuta ihmistä jos ruuminavauksesta saisi jotain vihjeitä miten voisi auttaa toisia !

2 vastausta

Lain mukaan yliopiston anatomian laitokselle voidaan lääketieteen opetusta varten luovuttaa ruumis, jonka opetustarkoitukseen luovuttamiseen vainaja on eläessään kirjallisesti antanut suostumuksensa.
Ruumiin luovutuksesta on kysytty IGS:ssä aikaisemminkin. Arkistosta löytyy vastaus kysymykseesi osoitteesta:

http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Sormenj%u00e4ljet

Elinluovutustestamenttihan on toinen mahdollinen tapa, jos haluaa auttaa lääketiedettä.
Tekemällä elinluovutustestamentin, allekirjoittamalla elinluovutuskortin, voi antaa mahdollisuuden toisen ihmisen elämän jatkumiselle.
Elinluovutuskortteja saa mm. apteekeista, terveyskeskuksista ja lääkäriasemilta. Kortin voi hankkia myös verkkotilauksena osoitteesta: http://www.lahjaelamalle.net/tilaus.html
Elinluovutuskortti
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1732,2843
Elinluovutustestamenttiin liittyy läheisesti hoitotestamentti. Sillä varmistetaan, että potilaan hoitoon liittyvä tahto huomioidaan kaikissa tilanteissa, esimerkiksi äkillisessä onnettomuudessa tai tajuttomuuden aikana.
Hoitotahto ja hoitotestamentti
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1732,2841

Kommentit (0)
29.01.201401:07
101
39

Kudosluovutuskortti

Eläinkokeet antavat lajierojen takia usein harhaanjohtavia tuloksia. Siksi on etsittävä tutkimusmenetelmiä, jotka antavat eläinkokeita paremmin suoraan ihmiseen sovellettavaa tietoa. Yksi tällainen – liian vähän käytetty – menetelmä on ihmisen itsensä tutkiminen.

Juliana von Wendtin säätiö on ottanut käyttöön kudosluovutuskortin, jonka tilaamalla ja allekirjoittamalla jokainen voi kuoltuaan lahjoittaa kudoksensa lääketieteen ja kanssaihmisten auttamiseksi ja samalla vähentää koe-eläinten käyttöä. Kudosluovutuskortin voit tilata säätiöstä: jvws@jvws.org

 

Kommentit (0)

Vastauksesi