Voiko tyypin 2 diabetesta sairastava käyttää lisäaineetonta granaattimehua.

Voiko tyypin 2 diabetesta sairastava käyttää lisäaineetonta granaattimehua.

Nostaako lisäaineeton granaattiomenamehu tyypin 2 diabeetikon verensokeria? Kyseessä on monisairas ja esim. sydämelle on granaattiomenamehu todettu hyväksi samoin valtimoblakkien yms.

Vastaus

Me täällä Kysy.fi-palvelussa emme ole lääketieteen asiantuntijoita. Käänny terveyteen liittyvissä asioissa aina ensisijaisesti lääkärin puoleen.

Granaattiomenamehun vaikutus diabeetikon verensokeriin riippuu mehun sisältämän sokerin määrästä. Duodecimin ylläpitämässä Terveyskirjastossa todetaan, ettei täysin sokerittomiin tuotteisiin siirtyminen ole välttämätöntä. Sen sijaan erityisen sokeripitoisten juomien kuten virvoitusjuomien ja mehujen välttäminen on hyvästä. Esimerkiksi tuoremehun nauttiminen nostaa verensokeria nopeasti. Myöskään mehun sisältämät ylimääräiset kalorit eivät ole hyvästä diabeetikon ruokavaliolle, jossa keskeistä on päivittäisen saadun energiamäärän vähentäminen.

Kannattaa tarkastella granaattiomenamehun tuoteselostetta ja sokerin määrää. On turvallista nauttia enintään 40-60 grammaa sokeria vuorokaudessa. Yksin 2 desilitrassa pillimehua voi olla jo 20 grammaa sokeria.

Kaiken kaikkiaan sokerin käytössä on tärkeintä kohtuus. Pienen mehumäärän nauttiminen silloin tällöin on todennäköisesti turvallista. 

Kommentit (0)

Vastauksesi