Voiko tupakoitsija olla tuoksuyliherkkä?

Voiko tupakoitsija olla tuoksuyliherkkä?

Olen tavannut useita ihmisiä, jotka sanovat olevansa pahasti tuoksuyliherkkiä (eivät kestä minkäänlaisia ylimääräisiä hajuja kuten hajuvesiä tai kynttilänsavua) ja kertovat saavansa tuoksuista esim. kovaa päänsärkyä. Silti nämä kaikki tapaamani henkilöt polttavat tupakkaa, yksi heistä lähes kaksi askia päivässä. Voiko tosiaan olla niin, että jostakin syystä (miksi?) tupakanpolttaja voi olla tuoksuyliherkkä vai onko tässä kyse jonkinlaisesta itsensä huijaamisesta?

Vastaus
28.07.201619:56
27472
42

Voi olla. Ainakin mieheni, joka on ammatiltaan charter-kuljettaja ja ollut kova tupakkamies 14-vuotiaasta alkaen, yskii ja pärskii, kun matkustajat etupenkillä ovat uineet hajuvesissä ennen kyytiin tuloa. Siinä se miesparka sitten niistää nenää ja pyyhkii silmiä seuraavat pari-kolme tuntia eikä pääse pakoon ennen seuraavaa taukoa. Voit uskoa ,että ei huijaa itseään eikä muitakaan - vaan tahtoisi mieluusti laittaa matkustajat pesulle ennen bussiin tuloa. 

Sinänsä mielenkiintoista on sekin, että vaikka mies käryttää sen kaksi toppaa päivässä, niin ei juurikaan hengitys tai iho haise tupakalle. Vaatteet ja hiukset kyllä, mutta itse mies ei  lainkaan siihen tapaan kuin olen huomannut joidenkin tupakoitsijoiden itse haisevan.

Itsekin kuulun niihin tuoksuherkkiin, jotka alkavat niiskuttaa, kun luentosalissa, leffassa tai junassa istahtaa viereen joku perusteellisesti parfymoitu henkilö. Vietämme siis vapaalla paljon aikaa hajuttomissa ympäristöissä - mutta meitä kumpaakaan ei vaivaa esim. mieto käsivoiteen tuoksu, oikeiden hedelmien, kukkien tai hunajan tuoksu. Ärsyttäviä ovat juuri keinotekoiset hajut, deodorantti- ja ilmanraikastinsuihkeet, hajuvedet, Wunderbaum, lattiavahat, pyykkipulverit, huuhteluaineet jne.

[Lääke]tieteellistä syytä asiaan en pysty sanomaan. Kysypä lääkäriltäsi, kun seuraavan kerran sellaisen tapaat, jospa hän tietäisi.

Kommentit (0)

Vastauksesi