Voiko testamentin tehdä koskien vain kesämökkiä lapsen lapsille jamuun omaisuudenn mennessä lapselle

Voiko testamentin tehdä koskien vain kesämökkiä lapsen lapsille jamuun omaisuudenn mennessä lapselle

2 vastausta

Kysy.fi-vastaajat eivät lakimiehiä, joten voin vastata kysymykseen vain yleisesti. Jos kysyjä on todella laatimassa testamenttia, suosittelen vierailemaan Asianajajaliiton päivystyksessä Itäkeskuksen tai Töölön kirjastossa. Siellä voi maksutta keskustella lakiasioista. Yleisesti voin sanoa, että rintaperillisillä eli tässä tapauksessa lapsilla on oikeus perinnön lakiosaan, mikä tarkoittaa, että heillä on oikeus saada puolet siitä perinnöstä, joka heille kuuluisi ilman mitään testamenttia. Jos siis kesämökin osuus koko perinnöstä on vähemmän kuin puolet, kysyjä voi hyvin testamentata sen lapsenlapsille. Vähintään puolet omaisuudesta menisi silloin lapsille.

Kommentit (1)
Rintaperillisellä (lapsella) on myös oikeus olla vaatimatta lakiosaansa eli puolta perin... Rintaperillisellä (lapsella) on myös oikeus olla vaatimatta lakiosaansa eli puolta perinnön arvosta - tässä tapauksessa luopuminen koituisi hänen omien lastensa hyväksi.
26.9.2018 13:48 H Niemi 1960
25.10.201914:25
116
18

Tehtiin puolison kanssa samantyylinen testamentti mutta kyseessä oli asunto. Lain mukaan tämä onnistuu. Käytettiin apuna Kukaperii.fi nettipalvelua. Hyvä asiakaspalvelu, joka vastaa chatissa ja sähköpostilla.

Kommentit (0)

Vastauksesi