Voiko sauna tai infrapunasauna olla elimistölle vaarallista? Eikö elimistön...

Voiko sauna tai infrapunasauna olla elimistölle vaarallista? Eikö elimistön...

Voiko sauna tai infrapunasauna olla elimistölle vaarallista? Eikö elimistön lämpötila nouse? Koska saunassa on usein tosi kuuma ja infrapunasaunan säteily vaikuttaa muka syvemmälle kudoksiin.

Vastaus

Infrapunasaunassa kudokset lämpenevät syvemmältä ja solujen lämpötila nousee. Se aiheuttaa voimakkaan hikoilun ja laihduttavan vaikutuksen.

Säteilyturvakeskuksen mukaan infrapunasaunat ovat turvallisia eivätkä aiheuta terveyshaittoja. STUK eli Säteilyturvakeskus muistuttaa kuitenkin, että sekä tavallinen että infrapunasauna voivat olla vaarallisia sydän- ja verenkiertoelimiston sairauksista kärsiville. Mutta terveelle ei ole haittaa saunasta.

Seuraavissa tapauksissa infrapunasaunan käyttöä ei suositella: akuutti vamma, ankara tulehdus, sydämen verenkierron vajaatoiminta, sydänsairaus, verenkiertohäiriöt, veren hyytymishäiriöt, turvotus, suuret arvet, tuntohäiriöt, kasvaimet, tiedostamis- tai kommunikointivajavuudet, jotka saattavat estää saunojaa kertomasta saunonnan aiheuttamasta epämukavuudesta tai kivuliaisuudesta.

Muistutan, että iGS-vastaajat eivät ole lääketieteen asiantuntijoita. Jos infrapunasaunaan meno huolestuttaa, kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Verkkolähteet:
http://www.stuk.fi/sateilytietoa/ukk/ukk/kodin_sateilevat_laitteet/muut_...
http://www.saunakeskus.fi/saunatohtori.php

Kommentit (0)

Vastauksesi