Voiko rottinkisia kalusteita pintakäsitellä/maalata jollaoin aineella.

Voiko rottinkisia kalusteita pintakäsitellä/maalata jollaoin aineella.

Vastaus

Rottinkihuonekalujen puhdistuksesta ja pintakäsittelystä on kysytty meiltä aikaisemminkin. Arkistostamme löytyivät seuraavat kaksi vastausta (ensimmäinen on osa laajempaa kokonaisuutta):

Tämä vastaus on peräisin Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n omistamasta Annansilmät-Aitasta:

”Pesu kannattaa tehdä karkeahkolla harjalla käyttäen esim. mäntysuopaa. Jollei lika tällä keinolla lähde, voidaan pintaa hioa varovasti hienolla hiekkapaperilla. Tuolin voi myös lakata uudestaan, kova ulkolakka ja venelakkakin käyvät. Voidaan käyttää myös väripetsejä, jotka häivyttävät tummentumia. Sen sijaan rottinkia ei suositella maalattavaksi, koska maali rapisee ajan myötä, eikä pinta näytä silloin enää kauniilta”.
http://www.annansilmat-aitta.fi/

Toinen vastaus on saatu Tikkurila Oy:stä:

”Tiedustelit rottinkikalusteiden lakkaamisesta. Nyt on kyllä hiukan hankala neuvoa, kun et kertonut, onko pinta käsitelty aiemmin vai ei, tulevatko kalusteet ulos vai sisälle ja ovatko ne paksua vai ohutta rottinkia.

Joka tapauksessa rottinki on melko elävä materiaali ja se onkin sen takia hiukan hankalampi käsitellä. Ja tietenkin riippuu onko rottinki kalusteet ohuesta materiaalista tehtyä vai paksusta. Täysin varmaa tuotetta, millä voisimme taata pitkäikäisyyttä, meillä ei sille ole (varsinkaan ohuille korimaisille kohdille).

Halutessaan käsittelemättömät pinnat voi lakata Unica Superilla. Parasta olisi tehdä tämän hyvin, hyvin ohuina kerroksina eli melkeinpä paras työtapa olisi ruiskuttaa lakka pintaan hyvin ohuina kerroksina. Jos rottinki on hyvin ohutta, sen lakkaus pensselillä voi olla hyvinkin hankalaa. Paksuissa rottinkiosissa maali on helppo vetää pensselillä ja se ei edes ole niin elävää kohta, joten lakkakin siinä pysyy paremmin. Mikäli ruiskua ei ole käytössä, pintaan voi kokeilla myös jotain spray lakkoja, mutta tällaisia meillä ei ole valikoimissa.

Jos pinnassa on vanha lakka, niin pinnat pitäisi pestä. Huonosti kiinni oleva lakka pitäisi poistaa ja hyvin kiinni oleva hioa himmeäksi, jonka jälkeen sen voisi lakata."

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet...jerstyksessa

Kommentit (0)

Vastauksesi