voiko n 50 vuotta vanhoja muoviastioita pestä astianpesukoneessa?

voiko n 50 vuotta vanhoja muoviastioita pestä astianpesukoneessa?

voiko n 50 vuotta vanhoja muoviastioita pestä astianpesukoneessa? entä miten ne saa puhtaaksi, jos ei konepesu käy, pinttymät ym, etikalla ei onnistu?

Vastaus

Astiat ovat varmaan niitä ensimmäisiä, joita koteihin alettiin hankkia 1950-luvulla. Jo silloin oli erilaisia muoveja. Kysymykseen ei siis löydy suoraa vastausta.

Jotkut sen ajan muoviastiat kestivät lämpöä todella huonosti, mistä syystä plastiikki - niin kuin silloin sanottiin - oli äitini mielestä perin kehno aine. Kun nykyisetkin muoviastiat saattavat sulaa erityisesti astianpesukoneen alatasolla, en uskaltaisi ottaa riskiä.

Tahroja ja pinttymiä ei välttämättä saa vanhoista muoveista millään pois. Ainakin minulla ja sisarillani oli kotileikeissä lautasia ja kippoja, joita oli tästä syystä poistettu keittiön puolelta.

Sarvis-muovitehtaan vaiheita käsittelevässä artikkelissa kerrotaan jonkin verran vanhoista muovilaaduista: http://www.ths.fi/Koivuniemi404.pdf. Mahtaisiko artikkelista olla apua sen päättelemisessä, mistä muovista kysyjän astiat on valmistettu?

Kommentit (0)

Vastauksesi