Voiko multikopteria (drone) lennättää Eläintarhan Urheilukentällä?

Voiko multikopteria (drone) lennättää Eläintarhan Urheilukentällä?

Hei, Minulla on lennokkiharrastus lentää drone multikopterilla (mallia Parrot Bebop 2), mutta kun asun malmin lentokentän lähettyvillä niin minun on vaikea löytää paikkoja jossa voin nauttia harrastuksestani. Karttaa katsoessani Eläintarhan Urheilukenttä on yksi paikka joka näyttää lupaavalta. Voinko vapaasti mennä sinne lentämään noin 30 minuutin ajan, maksimissaan 50m korkeudessa? Periaatteessa menisin istumaan katsomoon ja lentäisin kentän alueella turvallisesti yleisiä sääntöjä noudattaen. Kiitos

Vastaus

Pääkaupunkiseudulla on lentokenttäalueiden lisäksi joitakin paikkoja, joissa ei saa lentää dronella ilman poikkeuslupaa. Eläintarhan urheilukentän tienoo ei kuulu kiellettyihin lennätyspaikkoihin. Toki pitää muistaa noudattaa turvallisen lennättämisen ohjeita. Lennätyskorkeuden on oltava alle 150 metriä. Droneen on oltava suora näköyhteys ja sen on oltava koko ajan ohjattavissa. Väkijoukkojen yläpuolella ei dronejen lennättäminen ole sallittua. Lennättäminen asutuskeskuksen yllä ei ole sallittua lentoonlähtömassaltaan yli 3 kg dronella. Parrot Bebop 2  -drone on kevyt,  joten senkään suhteen ei pitäisi olla ongelmaa.

Puhelimeen voi ladata Droneinfo-sovelluksen, josta on apua harrastuksessa. Sovelluksesta löydät tiedot rajoitusalueista, lentokieltoalueista ja korkeusrajoista Suomessa.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi