Voiko mato-onginnan kieltää?

Voiko mato-onginnan kieltää?

Onko oheisella kieltotaululla mitään merkitystä? Luvaton kalastushan on kiellettyä ilman kieltotauluakin, mutta miten on mato-onginnan laita? Siihenhän ei mitään lupia tarvita. Voiko sen kieltävä taulu olla mitenkään laillisesti pätevä?

Kuvat: 
2 vastausta

Onginta on maassamme jokamiehenoikeus lukuun ottamatta lohikalapitoisia virtavesiä sekä erilliskalastuskohteita. Yleisesti onginta on siis sallittua. Poikkeustapauksissa Ely-keskus voi myöntää kalastuskohteeseen onginta- ja pilkintäkiellon. Tällöin asiasta tiedotetaan kohteessa virallisella ilmoituksella, jossa viitataan kalastuslain kyseiseen kohtaan. Ihmis tekevät usein myös epävirallisia kieltotauluja, joilla ei ole lainvoimaa jaovat näin pätemättömiä. Voimassa olevat ongintakiellot voi tarkistaa Ely-keskuksen sivuilta tai henkilökunnalta.

Kieltotaulu ei vaikuta kovin viralliselle. (Siinä ei  myöskään viitata KL 8§.) Pelkällä kieltotaululla ei myöskään voida kieltää ongintaa, joka on yleiskalastusoikeus. Ei ole tietoa  millaisessa paikassa kieltotaulu on. Suosittelen tarkistamaan paikallisesta Ely-keskuksesta kohteet, joihin on myönnetty onginta- ja pilkintäkieltoja.

Kysymykseen vastasi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.
 

Kommentit (0)
13.08.201714:39
2511
46

Virallisesti https://kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus -palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla ynnä muut kalastusrajoitukset.

Kuvan kyltti on kyllä sisällöltään ajatuksia herättävä. Luvaton kalastushan on aina kielletty! Toisaalta pelkästään yleiskalastusoikeus antaa luvan tietynlaiseen kalastukseen ja luvan kattavuus laajenee kalastonhoitomaksulla.Kaikilla kalastusrajoitusalueilla ei ole kylttejä, joten aina kannattaa tarkistaa mitä lupia kohdealueelle tarvitaan. Viime kädessä ELY-keskuksesta voi kysellä paikallisia lupakäytäntöjäjos muuten ei selviä. Omille mailleen saanee laittaa mitä kylttejä tahansa, mutta ne eivät välttämättä ole lainvoimaisia, vaan ovat tulkittavissa paikallisen maanomistajan tahdoksi.

Kommentit (0)

Vastauksesi