Voiko maata korottaa männyn juurien kohdalta?

Voiko maata korottaa männyn juurien kohdalta?

Pihallamme kasvaa kaksi komeaa mäntyä. Viime kesänä kärräsimme noin 20-30 cm multaa pihallemme korotusta ja nurmikon istutusta varten. Jätimme mäntyjen ympärille mullattoman alueen, koska olimme kuulleet, että männyn juuret eivät kestä päällään esim. multaa. Haluaisimme kuitenkin istuttaa esim. puolukkaa tai mustikkaa mäntyjen ympärille. Voiko siis mäntyjen juurien päälle laittaa kerroksen multaa? Jos ei, niin mikä muu kate olisi tähän sopivaa? Suuri kiitos neuvouvoista!

2 vastausta
28.01.201622:04
251
83

Meiillä on jo vuosia ollut paljonkin (= laajalti ja korkealti) multaa kahdenkin jo aika vanhan männyn ympärillä.  Vielä olen istuttanut multaan muita, vahvoja ja kookkaitakin, kasveja.  Mitään kärsimisen merkkejä ei ainakaan näy.

Mutta olen lukenut minäkin jostain joskus, ettei mänty eikä kuusikaan juuristoalueen multaamisesta tykkäisi. Toinen noista kahdesta kuitenkin sietäisi multausta paremmin, mutten muista kumpi.

Kommentit (0)
27.01.201616:48
84620
57

Männyn juuret kestää alle 20cm multatäytön. Mutta ei runkoa vasten vaan rungon alaosa olisi syytä jäädä näkyville. Miten olisi kuntta? Siinä tulisi ne puolukat ja mustikat samalla. Ja kuntta ei tarvitse (eikä saa olla) mitään alleen, mitä karumpi alusta sen parempi. Kuntta on 10-20cm paksua, joten hoitaisi suunnilleen teidän korkeuseron. Kunttaa myydään muutamissa paikoissa, ellei löydy omaa metsää mistä nostaa. Jokamiehenoikeudella ei saa hakea!

Kommentit (0)

Vastauksesi