Voiko lähettää kullekin samanlaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi vai pitääkö sama paperi kierrätt

Voiko lähettää kullekin samanlaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi vai pitääkö sama paperi kierrätt

Kun tehdään esim. perinnönjakosopimus siihen vaaditaan allekirjoitukset kaikilta osakkailta sekä lisäksi todistajien allekirjoitukset. Jos osakkaita on useita eri puolilla Suomea, voiko lähettää kullekin samanlaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi vai pitääkö sama paperi kierrättää eri osakkaiden allekirjoitettavaksi?

Vastaus

En ole pätevä antamaan lainopiilisia neuvoja, mutta kyllä perinnönjakosopimus lähtökohtaisesti lienee virallinen asiakirja, jossa on oltava kaikkien perijöiden sekä todistajien allekirjoitukset samalla paperilla sen ollaksi lainvoimainen. Todistajien ei ole välttämätöntä olla paikalla yhtäaikaisesti, joten paperin kierrättäminen onnistuu kyllä. Tällöin käsittääkseni jokaisesta allekirjoitustilanteesta on oltava myös erilliset todistajat.

Mikäli tarvitsette neuvoja perinnönjakoon liittyen, voitte tulla tapaamaan asianajaa maksuttomaan päivystykseen Helsingin kaupunginkirjastoon. Asianajaliiton juristit päivystävät  Itäkeskuksen kirjastossa joka kk:n 1. tiistai klo 17.00–19.30 seuraavasti: 12.1., 2.2., 1.3., 5.4. & 3.5.2016. (HUOM: Vuoronumeroita jaetaan klo 16 alkaen) . Rikhardinkadun kirjastossa on asianajajapäivystys  maanantaisin klo 17.00–19.30 ajanjaksolla 11.1.-30.5.2016 (HUOM: Vuoronumeroita jaetaan klo 16 alkaen).

Kommentit (0)

Vastauksesi