Voiko kynnenpalasia ja irtohiuksia pistää biojäteastiaan?

Voiko kynnenpalasia ja irtohiuksia pistää biojäteastiaan?

2 vastausta

Hiukset tulee laittaa sekäjätteeseen. Kynnenpalaset voi laittaa joko sekajätteeseen tai biojätteeseen (jos ovat lakkaamattomat).

Kommentit (0)
10.04.201722:54
8666
52

Kynnenpalasia ja irtohiuksia voi pistää vaikka biojäteastiaan. Ne voi panna minne itse haluaa ja huvittaa. Kotona lattialla ne ovat passé, koska silloin ei ole siistiä. Muutoin ne voi heittää vaikka lähimpään pöpelikköön tai ruohokentälle. Yleinen käytäntö on panna kynnenleikkuusta kertyneet perskeet ja irtohiukset joko roskakoriin (jos huushollissa on sellainen) tahi vessanpönttöön. Lakatut kynnenpalaset biojätteessä lienevät pienimpiä ympäristöongelmia, mitä ihmiskunta tietää.

Lopuksi: toivon, että tällä hienolla palstalla ei trollattaisi tahallaan.

Kommentit (1)
Kirjaston vastauksessa on lähteenä HSY:n ohje, ja ohjeeseen on syynsä, ei sitä huvikse... Kirjaston vastauksessa on lähteenä HSY:n ohje, ja ohjeeseen on syynsä, ei sitä huvikseen anneta. En itse tiedä syytä, mutta veikkaan syyksi samaa kuin huonepölyn kanssa: kun pölyä lakaistaan lattioilta ja muilta pinnoilta, mukaan tulee epäorgaanistakin - jopa myrkyllistä - tavaraa, vaikkakin niin pienenä että sitä ei näe eikä tunnista. Vesivessaankaan hiukset ei missään tapauksessa kuulu, ne tukkivat viemärin hyvin helposti.
11.4.2017 10:03 Telttu Ella 20641

Vastauksesi