Voiko kylpyhuoneen kaakelit asentaa puskusaumaan ja onko tällainen...

Voiko kylpyhuoneen kaakelit asentaa puskusaumaan ja onko tällainen...

Voiko kylpyhuoneen kaakelit asentaa puskusaumaan ja onko tällainen asennusmenetelmä saumallista vaativampi ja sitä kautta hintavampi?

3 vastausta

Keraamisten laattojen puskusaumauksesta ei juuri tietoa löytynyt.

Kirjaston hyllystä löytyneistä laatoitustyötä käsittelevissä kirjoissa ei ollut mainintaa puskusaumasta. http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Slaatoitus%20kosteat%20tilat_...

Rakennustiedon RT -korteista ei löytynyt puskusaumaa käsittelevää korttia.

Rakentaja.fi –palvelusta löytyi seuraava vastaus koskien puskusaumaa
Kysymys:
"Voiko kylpyhuoneen laatat asentaa ns. puskusaumaan, eli niin kiinni toisiinsa kuin mahdollista? Onko laattojen saumasta mitään käytännön hyötyä esimerkiksi ajatellen laattojen kestävyyttä? Jos laatat voi asentaa puskusaumaan niin tarvitaanko lattojen väliin hyvin ohutta sipaisua silocoonia tms? Seinien nurkat ja lattian ja seinän välinen sauma olisi tarkoitus tehdä normaalisti silicoonilla. Pohjalla on kylpyhuoneen gyprokkia ja kiilto vedeneristys tehtynä valmistajan ohjeiden mukaisesti."

Vastaus:
"Sauma laattojen välissä toimii tiettynä liikkeen puskurina. Kun se jättää pois, koko pinta toimii yhtenäisenä. Jos lattiapinta-ala on iso, en suosittele puskusaumaa. Silikonin käytössä on huo-nona puolena se, että ei voi olla varma, onko sauma täynnä. Tuon varmistamiseksi joudut yli-täyttämään saumat, ja silikoni ei ole hyvä tässä. Muuten tuo onnistuu."

https://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s=/vastauspalvelu/kylpyhuone_ja_sa...

Rakentaja.fi –palveluun voi liittyä sivulla http://www.rakentaja.fi/indexfr.aspx?s=/suorakanava/jasenrekisterointi/

Kommentit (0)
10.11.201413:16
25042
64

kysymyksessä mainittiin "kylpyhuoneen kaakelit" eli ei täsmennetty, tarkoitetaanko lattiaa vai seinää. sovitaan nyt vaikka, että tässä tapauksessa kylppärissä keskimääräinen laattakoko on 200x200mm. parhaiden, kuivapuristettujen laattojen mittatarkkuus on 5 promillea (lasitetuilla laatoilla enemmänkin) eli ko. laatta saattaa olla esim. 199x201mm. ero voi tuntua pieneltä, mutta pienetkin epäjatkumot puskusaumoissa näyttävät kyllä kamalilta! juuri siksi laatoittaja tasaa erot saumanauhalla - ja laastilla. minua myös hirvittäisi noihin laastittomiin saumoihin tunkeutuva lika.

Kommentit (0)
09.11.201414:12
9487
49

Siis: ei puskusaumaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi