Voiko kylpyhuoneen ja suihkutilan laattalattian maalata nk. kaakelimaalilla ? lattiasta liukas ?

Voiko kylpyhuoneen ja suihkutilan laattalattian maalata nk. kaakelimaalilla ? lattiasta liukas ?

2 vastausta

Kaakelien maalaamisesta sinällään löytyy varsin hyvin tietoa verkosta. Maalinvalmistajien sivuilla kerrotaan sopivista maaleista. Kylpyhuoneen seinälaattojen maalamisessa ei liene ongelmaa. Laattojen maalaaminen on kyllä sen verran uusi tapa uudistaa kylppärin ilmettä, ettei kokemusta maalipinnan kestävyydestä kovin pitkältä ajalta taida vielä olla. Märkätilan lattia on vielä vaativampi kohde. Suihkutilassa pinnan pitäisi kestää erityisen hyvin. Markkinoilla on ainakin yksi erityisesti kaakelilattioille sopiva maali, mutta lieköhän sekään kovin pitkäikäinen suihkun alla? Pinta ei ehkä olisi sen liukkaampi kuin lasitettu kaakelikaan.

Vaihtoehto uudeksi lattiapinnaksi kylpyhuoneeseen voisi olla mikrosementti, josta Helsingin Sanomien asuntoliitekin kertoi 8.11.2015. Sillä voi pinnoittaa myös seiniä. Vaatii enemmän työtä ja tullee kalliimmaksi. Myös mikrosementti on varsin uusi tuote.

Ylipäätään kannattaa kysellä alan ammattilaisilta tuosta kaakelimaalin käytöstä kylpyhuoneen lattiassa. Onkohan lukijoillamme jo kokemusta tai kommentoitavaa tähän?

Kommentit (0)
23.11.201510:20
110
109

Mikrosementtimme on kehitetty erilasten materiaalien päällystämiseen, yleensä mikrosementtiä levitetään useampi erittäin ohut kerros. Tämä myös tarkoittaa sitä, että useampi kerros lisää työmäärää. 
Uusi mikrosementtimme menee askeleen pidemmälle ollessaan ensimmäinen mikro/ makrosementti.

Kommentit (0)

Vastauksesi