Voiko kuulokkeet tehä kuuroksi entä onko laissa määrätty desibelirajaa kuulokkeille tai puheimelle.

Voiko kuulokkeet tehä kuuroksi entä onko laissa määrätty desibelirajaa kuulokkeille tai puheimelle.

Kuvat: 
2 vastausta

Laissa kuulokkeissa ei säädetä, mutta tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu kuulokkeiden kautta on kuulolle vaarallisempaa kuin esimerkiksi kaiuttimien kautta kuuntelu. Kuuloliitto kertoo, että "jos musiikkilaitteen käyttäjä kuuntelee musiikkia vain viisikin tuntia viikossa suurilla äänenvoimakkuuksilla (yli 89 dB), melualtistuksen taso ylittää nykyiset työpaikoille asetetut rajat. Pitkäaikainen kuuntelu saattaa johtaa pysyvään kuulovaurioon viidessä vuodessa (EU:n tiedekomitean lausunto). Tällaisia käyttäjiä on arviolta 5–10 prosenttia kaikista käyttäjistä". 

Kommentit (0)
15.02.201921:03
18145
22

Nappikuulokkeet, jotka työnnetään korvakäytävän suulle, ovat kaikkein pahimmat. Vaikka pitäisi äänen tason alhaalla, nappikuuloke vaurioittaa kuuloa nopeasti. Itse koin tämän, kun jouduin käyttämään nappikuloketta ja päätin että käytän sitä aina samassa korvassa -- muutaman vuuoden käytön jälkeen, hyvin hillityillä ääenvoimakuuksilla, sen yhden korvan kuulo selvästi aleni. Kuvan mukaisen sankakuulokkeet eivät ole yhtä vaaralliset, koska äänen lähde ei ole ihan yhtä lähellä korvaa, mutta kyllä niilläkin saa vaurioita aikaan.

 

 

Kommentit (1)
Sankakuulokkeissa luultavasti melko ratkaisevaa on kuulokkeen tyyppi: niitä on avoimia, p... Sankakuulokkeissa luultavasti melko ratkaisevaa on kuulokkeen tyyppi: niitä on avoimia, puoliavoimia ja umpinaisia. Umpikuulokkeessa kaikki äänenpaine päätynee korvaan asti, kun taas avoimeen ja puoliavoimeen kuulokkeeseen ei synny samanlaista umpinaista tilaa, joka pakottaisi kaiken paineen korvaan asti.
15.2.2019 23:45 Leo Salminen 4237

Vastauksesi