Voiko kuka tahansa intialainen ostaa itselleen oman norsun, jos vain rahaa...

Voiko kuka tahansa intialainen ostaa itselleen oman norsun, jos vain rahaa...

Voiko kuka tahansa intialainen ostaa itselleen oman norsun, jos vain rahaa riittää? Kuinka paljon norsu Intiassa maksaa? Saako sillä ratsastaa missä vain, esim. kaupungin keskustassa?

Entä saako Suomessa pitää kotieläimenä esim. norsua tai kamelia? Onhan täällä kaiken maailman alpakoitakin, joten ainakin kamelin pitämisen pitäisi kai onnistua?

Vastaus

Intialla on yksi tiukimmista elefanttien lainsäädännöistä Aasiassa. Sen luulisi takaavan riittävän suojelun maan n. 3600 kesytetylle elefantille. Käytännössä lakeja harvoin noudatetaan tai valvotaan ja sen seurauksena elefantit kärsivät. Varsinaisia lakipykäliä emme löytäneet, mutta käytännössä siis jokainen, jolla on varaa voi yrittää ostaa elefantin.

Lähde:
http://www.eleaid.com/index.php?page=elephantsinindia

Hinta-arvioita
http://www.iol.co.za/news/back-page/jumbo-mail-brings-elephants-directly...
http://answers.google.com/answers/threadview/id/467973.html

Suomen laissa sanotaan eläinten pidosta mm. seuraavaa:
"Luonnonvaraisten nisäkkäiden ja lintujen ottaminen elätettäväksi on kielletty, ellei kysymyksessä ole eläimen pyydystäminen eläintarhassa pidettäväksi, eläimen tarhaaminen lihan, munien tai niiden tuottamiseen tarkoitettujen siitoseläinten tuottamiseksi taikka riistanhoidollisessa tarkoituksessa, eläimelle tilapäisesti annettava sairaanhoito tai muu hyväksyttävä tilapäinen tarve taikka tieteellinen tutkimustyö."

Alpakoita pidetään kaiketi niiden villan tuotannon takia. Yllä olevan lakitekstin perusteella tulkitsisimme niin, että kamelien ja norsujen pito pelkästään kotieläimenä ei olisi Suomen lain mukaan hyväksyttävää. iGs:n tikkarengin lainoppinut tulkitsi asian samalla tavalla.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247?search%5Btype%5D=pik...

Kommentit (0)

Vastauksesi