Voiko kotiviinin tislaamisessa (toki laitonta) syntyä enemmän metanolia kuin on jo itse viinissä ?

Voiko kotiviinin tislaamisessa (toki laitonta) syntyä enemmän metanolia kuin on jo itse viinissä ?

2 vastausta

Voi ja varmaan syntyykin. Käymisellä ei päästä kovin korkeisiin alkoholipitoisuuksiin. Esimerkiksi konjakki valmistetaan viinistä tislaamalla. Valkoisista viinirypäleistä noin kolmen viikon ajan 8-9 -prosenttiseksi käytetty viini tislataan. Yhteen konjakkilitraan tarvitaan yhdeksän litraa viiniä. Konjakki tislataan kahdesti. Ensimmäisen tislauksen jälkeen se on noin 30-prosenttista alkoholia ja toisen tislauksen jälkeen 72-prosenttista. Valmis konjakki laimennetaan vähitellen 40-prosenttiseksi lisäämällä tislattua vettä tai laimeaa brandya.

Kommentit (0)
01.10.201916:13
1579
5

Minun mielestäni ei, tislauksessa ei synny enemmän metanolia kuin esim. viinissä alunperin on, se vain tiivistyy kun tislataan.

"Paitsi että viinan tislaaminen on laitonta toimintaa, asiantuntemattomalle on vaarana käymisprosessissa spontaanisti muodostuneen metanolin rikastuminen lopputuotteeseen; koska metanolin kiehumispiste on 65 °C, se tislautuu alkuvaiheessa etanolia suuremmassa suhteessa."

Kommentit (0)

Vastauksesi