Voiko kananmunia pakastaa?

Voiko kananmunia pakastaa?

Vastaus

Kananmunia voi pakastaa, ei kuitenkaan kuorineen. Keitetyt kananmunat ja valkuaiset muuttuvat koviksi ja vetisiksi pakastettaessa, joten niiden pakastamista ei suositella. Kokonaiset kananmunat kannattaa vispata ennen pakastamista. Vispatut kananmunat kannattaa kaataa johonkin säilytysastiaan, tai vaikkapa jääpalarasiaan. Säilytysastiaan on hyvä myös merkitä pakastettujen munien määrä sekä pakastuspäivämäärä.

Kananmunien raa’at valkuaiset voi pakastaa säilytysastiassa sellaisenaan. Keltuaiset muuttuvat pakastettaessa hyytelömäiseksi. Jotta keltuaisista ei tulisi aivan kumimaista, ne kannattaa vispilöidä kevyesti, ja lisätä joukkoon hieman sokeria tai suolaa, käyttötarkoituksen mukaan. Neljän keltuaisen satsiin tulee joko 1/8 teelusikallinen suolaa tai 1½ teelusikallista sokeria.

Kananmunat säilyvät pakastettuina korkeintaan vuoden.

Lähteet:
http://www.ochef.com/56.htm
http://www.georgiaeggs.org/pages/freezingeggs.html
http://www.ehow.com/how_2075051_freeze-eggs.html

Kommentit (0)

Vastauksesi