Voiko juustoja pakastaa?

Voiko juustoja pakastaa?

Vastaus

Useimpia juustoja voi pakastaa. Parhaiten sen kestävät täysrasvaiset ja tuorejuustot. Sini- ja valkohomejuustojen pakastamista ei suositella, koska niiden rakenne ja maku kärsivät liiaksi. Muutkin juustot saattavat kuivua ja haurastua ja niiden maku muuttua. Pakastettu raejuusto sopii oikeastaan vain ruoanlaittoon.

Valion verkkosivuilla neuvotaan juuston pakastajaa näin: "Pakastettavat palajuustot kannattaa leikata korkeintaan 300 gramman painoisiksi tai yhtä käyttökertaa varten sopiviksi paloiksi ja pakata ilmatiiviisti. Myös juustoraasteita, tuorejuustoja sekä sulatejuustoja voi pakastaa. Pakastusajaksi suositellaan korkeintaan 3 kk. Juusto kannattaa sulattaa jääkaapissa ja käyttää pian sulatuksen jälkeen."

Juuston ja muiden maitotuotteiden pakastamisesta kerrotaan lyhyesti Aamulehti.fi:n ruokasivulla: http://www.aamulehti.fi/teema/ruoka/1071.shtml
Valion verkkosivu: http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Palaute/Usein_kysytyt_kysym... (juustot löytyvät vierittämällä sivua hiukan alaspäin)
Arkistostamme osoitteesta http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx löytyy hakusanalla juusto vastauksia myös pakastamista koskeviin kysymyksiin. Osa vastauksiin sisältyvistä linkeistä ei enää toimi.

Kommentit (0)

Vastauksesi