Voiko jäädä raskaaksi jos harrastaa seksiä kaksi päivää ennen kuin kuukautiset...

Voiko jäädä raskaaksi jos harrastaa seksiä kaksi päivää ennen kuin kuukautiset...

Vastaus

Munasolu irtoaa keskimäärin 14 päivää ennen kuukautisten alkamista. Se on hedelmöitymiskelpoinen vain 18-24 tuntia irtoamisen jälkeen. Siittiöt pysyvät naisen elimistössä hedelmöityskykyisinä jopa neljä vuorokautta. Raskaaksi tuleminen kaksi päivää ennen kuukautisia on siis varsin epätodennäköistä.

Mietitkö, oletko ehkä raskaana? Tuskin olet, jos kuukautiset tulivat. Joskus saattaa kyllä ilmaantua kuukautisten tapaista vuotoa, vaikka raskaus olisi alkanutkin, mutta tämä on harvinaista.

Etukäteen ei kannata laskeskella, että on turvallista olla yhdynnässä, koska kuukautisten on määrä alkaa kahden päivän kuluttua. Nainen ei välttämättä tiedä, missä kierron vaiheessa hän on. Vaikka kierto olisi säännöllinen, juuri tällä kerralla munasolun irtoaminen on saattanut viivästyä.

On myös mahdollista tulla raskaaksi kuukautisten aikana. Mahdollisuus on liki teoreettinen, mutta kuitenkin olemassa. Häiriö kuukautiskierrossa tai erittäin lyhyt kierto saattaa aiheuttaa munasolun irtoamisen samaan aikaan kuukautisten kanssa.

Raskaaksi tulemisesta kierron eri vaiheissa on kysytty ennenkin. Vastaukset löytyvät arkistostamme osoitteesta http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx hakusanalla raskaus. Erityisesti kannattaa tutkia vastauksiin sisältyviä linkkejä. Niiden takana on runsaasti tietoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi