Voiko (elintarvike)muoviastiassa oleva eväsruoan maku muuttua huonommaksi oltuaan useita tunteja; esim. 2-4 h 60-80 asteisessa lämpökaapissa?

Voiko (elintarvike)muoviastiassa oleva eväsruoan maku muuttua huonommaksi oltuaan useita tunteja; esim. 2-4 h 60-80 asteisessa lämpökaapissa?

Voiko muoviastia muuttaa ruoan makua jotenkin epäedullisempaan suuntaan? Entä lämpökaapin erot mikroaaltouuniin verrattuna?

Vastaus

Lämpökaappeja käytetään ruokahuollossa erilaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi kuumien valmisruokapakkauksien säilyttämiseen oikeissa lämpötiloissa. Matalalämpösäilytysyksikkö on tarkoitettu säilyttämään valmis tuote tasaisessa lämpötilassa. Matalalämpöuunilla voi ruokaa sekä kypsentää että lämpösäilyttää.

Mikroaaltouunia käytetään yleensä nopeaan ruoan kuumentamiseen. Mikrossa pitäisi käyttää vain muoviastioita, joissa on merkintä mikroaaltouuninkestävyydestä. Myös naarmuuntuneiden muoviastioiden käyttöä kannattaa välttää.

Lämpökaapissa ruoan säilytysajat ovat pitempiä, joten astialla voisi olla enemmän merkitystä. On joitakin ruoka-aineita joita ei ehkä kannattaisi säilöä muoviastiassa. Eräs lähde mainitsee prosessoidun lihan sekä pataruoat ja keitot.

Maitotuotteita, kastikkeita sisältäviä salaatteja ja juustoja ei kaiketi yleensä pidetä lämpökaapissa, mutta nekään eivät muoviastiassa säilyttämisestä oikein pidä.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi