Voiko automaattivaihteisella autolla vetää vaikka ralliautoa?

Voiko automaattivaihteisella autolla vetää vaikka ralliautoa?

Olen vaihtamassa autoa ja ajattelin kysyä, että voiko automaattivaihteisella autolla hinata esim. ralliautoa, jos se on vaikka hajonnut kesken kilpailun?

4 vastausta

Kun puhutaan automaattivaihteisista autoista, yleensä keskustellaan siitä, voiko niitä hinata tai miten niitä voi hinata. Minkäänlaista viitettä siitä, ettei automaattivaihteisella autolla voi hinata, en löytänyt. Tähän viittaa sekin, että myös automaattivaihteisten autojen rekisteröintitodistuksissa on mainittu suurin sallittu perävaunumassa. Ja myös automaattivaihteisiin autoihin on saatavissa vetokoukkuja. Eli en tiedä yhtään syytä, miksei voisi hinata. Mutta auton myyjältä saa varmasti asiaan lopullisen varmuuden ja tietoa vaikkapa hinattavan auton parhaasta kiinnitystavasta.

Kommentit (0)
24.02.201714:06
7990
47

Olisi kovin hankalaa, jos automaattivaihteisella autolla ei voisi hinata. Esimerkiksi Yhdysvalloissa jäisi kovasti autoja tienposkeen ja peräkärryjäkään ei paljoa Trumplandiassa nähtäisi. Asuntovaunumatkailu olisi siellä myös hankalaa, miltä ei kyllä yleisen elämänkokemuksen valossa oikein näytä. Yhdysvalloissa n. 7 %:lla autoista on manuaalivaihteet  ;-)

Kommentit (0)
16.12.201618:51
21485
23

Muista, että jo yli kaksi vuotta on ollut voimassa laki (mm.) hinaamisesta: "--- hinauskuljetuksiin vaaditaan liikennelupa. Ilman lupaa saa hinata [...] vain lähimpään turvalliseen paikkaan – ei korjaamolle asti."

Kommentit (0)
24.02.201711:28
21485
16

Hoksasin hiljan, että voin käyttää muistisääntönä omaa automaattiani: takapuskurin alla oikeassa reunassa on koriin rakennettu "lenksu" vetämistä varten, edessä sellaista ei vedettävänä olemisen varalle ole. Peräluukun alaboksissa on myös hela vetovaijeria varten, vaijeria tai köyttä kuitenkaan ei. Pitänee hankkia.

Kommentit (0)

Vastauksesi