Voiko 14-vuotias ja 18-vuotias seurustella keskenään?

Voiko 14-vuotias ja 18-vuotias seurustella keskenään?

2 vastausta

Emmehän me täällä voi siitä päättää. Oikeastaan ei ole olemassa tarkaa sääntöä siitä, minkä ikäisenä seurustelun voi aloittaa. Rikoslaissa ei oteta kantaa seurusteluun, vaan seksuaalisen kanssakäymiseen, jos toinen osapuoli on nuorempi kuin 16 – vuotta. 16 vuoden suojaikärajan tarkoituksena on pyrkiä vaikuttamaan siihen, ettei aikuinen tai alle 16- vuotiasta selkeästi vanhempi toinen nuori ryhtyisi seksuaaliseen tekoon tai olisi yhdynnässä alle 16- vuotiaan kanssa.

Suojaikäraja ei estä alle 16- vuotiasta seurustelemasta yli 16- vuotiaan kanssa, jos nuoret ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan. Mikäli nuorilla on seksuaalisia tekoja tai yhdyntöjä, niin molempien tulee olla halukkaita ja suostuvaisia siihen. Vanhemmilla on varmaan oma näkemyksensä 14-vuotiaan seurustelusta ja heillä on myös velvollisuus selvittää, mistä seurustelusuhteessa on kyse jos osapuolten ikäero on suuri.

Kommentit (0)
14.03.201919:27
1659
35

Paljon sellaista ainakin on historian saatossa tapahtunut ja tapahtuu edelleen - Suomessa ja muualla, joten mitä ilmeisimmin siis voi.

Kommentit (0)

Vastauksesi