Vistan mukana tuli ainoastaan koneen sisällä olevat ohjelmat.

Vistan mukana tuli ainoastaan koneen sisällä olevat ohjelmat.

Vistan mukana tuli ainoastaan koneen sisällä olevat ohjelmat. Tallentaako varmuuskopiointi käyttöjärjestelmät ym DVD:lle? Miten saisin homman parhaiten tehtyä? Ei ole yritys vielä onnistunut koneen antamilla ohjeilla.

Vastaus

Tarkoitatko siis, että koneen mukana ei tullut Windows Vistan eikä muidenkaan ohjelmien asennuslevykkeitä? Kysymyksessä ei ole mainittu koneen valmistajan nimeä. Ohjeita voi yrittää etsiä kirjoittamalla Googleen "support" ja valmistajan nimi. Näin pitäisi yleensä löytyä valmistajan englanninkieliset tukisivut, esim. http://welcome.hp.com/country/fi/fi/support.html tai http://support.dell.com/. Valmistajan sivuilta voi palautuslevykkeen tekoon etsiä ohjeita esim. sanoilla "backup" tai "recovery".

Koneen mukana voi tulla ohjelma, jolla voi luoda käyttöjärjestelmän palautuslevykkeen tai -levykkeitä. Yleensä näillä pitäisi pystyä palauttamaan koneen tehdasasetukset eli käyttöjärjestelmän lisäksi muutkin ohjelmat, jotka tulivat koneen mukana. Tällaisen levykkeen voi myös ehkä myös tilata valmistajalta. Sitten taas ainakin Dell-koneilla ohjeiden mukaan tehdasasetusten palautus onnistuu suoraan koneelta:
https://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/dsn/document...

Itse tallentamistasi tiedostoista pitää muistaa erikseen ottaa kopiot jollekin ulkoiselle tallennusvälineelle, jos käyttöjärjestelmän palautuksen joutuu joskus tekemään.

Täydellinen käyttöjärjestelmän palautus onnistuu myös Vistan kautta, mutta Microsoftin ohjeiden mukaan vain Vistan Business-, Ultimate- ja Enterprise-versioissa: http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/features/backup.aspx. Tämä palautus kuitenkin hävittänee koneen tehdasasetusten mukana tulleet ohjelmat.

Kommentit (0)

Vastauksesi