Vihreän eri värisävyt kasveissa

Vihreän eri värisävyt kasveissa

Olisiko mahdollista saada selville jollain spektrofotometrillä tms. laitteella valon aallonpituuksista tms. kuinka montaa eri vihreän värisävyä on vaikkapa Suomen luonnon heinissä, pensaissa, puissa jne.?

2 vastausta

Kyllä tietääkseni. Spektroskopia on menetelmä, jolla analysoidaan tutkittavasta kohteesta vastaanotettua säteilyä, esim. valoa. Säteily hajotetaan aallonpituus- tai taajuuskomponentteihinsa spektroskoopilla, jolla tuotettua säteilyn hajotelmaa sanotaan spektriksi eli kirjoksi. Tutkittava säteily voi olla sähkömagneettista säteilyä kuten infrapuna- eli lämpösäteilyä, radioaaltoja, ultraviolettia tai hiukkassäteilyä.

Värillisyyden mittaaminen ja värieron määrittäminen. Spektrofotometri on paras mittari sävyn oikeellisuuden määrittämiseen ja se myös analysoi mistä väreistä väri koostuu.

 

 

 

 

Kommentit (0)
27.06.201821:06
56614
39

"Kotikonstein" asiaa voi itse kukin tutkia ottamalla kasveista digikuvia ja sitten tietokoneen kuvankäsittelyohjelmista löytyvillä Color picker-työkaluilla vertaamalla RGB-arvoja (Red, Green, Blue). Kuvat pitäisi ottaa samanlaisissa valaistusolosuhteissa ja samalla valotuksella. Veikkaan, että sävyjä on satoja, useita jopa samassa kasvissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi