Viddla ja kirjastokino

Viddla ja kirjastokino

Hei. Onko kyseisiä palveluja mahdollista saada käyttöön myös Espoossa asuville. Käytössäni on helmet Leppävaara kirjasto. Onko muita striimaus palveluita olemassa, jotka toimisi myös täällä kirjaston kautta.?

Vastaus

Eilisen Yleisradion Kirjastokino-jutun jälkeen kirjaston striimauspalveluista on kyselty paljon myös täällä Helsingissä. Jutussa esitellyn Kouvolan lisäksi Kirjastokino tai Viddla on tarjolla noin 50 kirjastossa eri puolilla Suomea. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa niitä  ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla. Syy tähän selviää Ylen jutusta. Palvelun tarjoajat laskuttavat palvelusta kunnan asukasluvun mukaan. Helsingissä ja Espoossa on niin paljon asukkaita, että asukasmäärään perustuva laskutus nostaisi hinnan kovin korkeaksi.  Mikään ei tietenkään estä asiakas matkustamasta vaikka Kouvolaan ja hankkimaan sieltä kirjastokorttia. Kouvolan kortilla voisi käyttää heidän kaikkia e-palveluitaan. 

Helmet-kirjastot kokeilivat joitakin vuosia sitten amerikkalaista indie-elokuvaa tarjoavaa InstantFlix-palvelua, mutta siitä luovuttiin vähäisen käytön vuoksi. Tällä hetkellä e-palvelumme OverDrive tarjoaa e-kirjojen lisäksi joitakin suoratoistoelokuvia. Musiikkipalvelu Naxos Video Libraryn kautta voi katsella musiikkivideoita. Testaamme elokuvien striimauspalveluita sitä mukaa, kun uusia ilmaantuu. Toivottavasti löytyy sellainen, joka voidaan ottaa käyttöön myös pääkaupunkiseudun kirjastoissa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi