Vesireitti Suomenlahdelta Vienanmerelle?

Vesireitti Suomenlahdelta Vienanmerelle?

Onko vesiretti Suomenlahti - Nevajoki - Syvärijoki - Vienanmeren kanava - Vienanmeri purjehduskunnossa? Millaisessa käytössä se on? Voisikohan Suomen kansalainen saada luvan purjehtia sen päästä päähän?

Vastaus

Venäjä on avannut sisävesireittejään tavallisille rajojensa ulkopuolelta tuleville huviveneilijöille. Viime vuonna kotkalainen purjevene Taurus matkasi kyseistä reittiä aina Norjaan saakka. Reissu edellyttää toki huolellista suunnittelua. Viisumin hankinnassa voi käyttää apuna matkatoimistoja. Ilmoitus aluksesta miehistöluetteloineen tarvitaan ainakin neljänä kappaleena ja lisäksi veneen rekisteriote ja radiolaiteluvat. Vakuutukset sekä veneelle että miehistölle suositeltavia. Karttoja lienee saatavana myös Suomessa. Varmaankin olisi suurta hyötyä jos joku miehistön jäsen olisi venäjänkielen taitoinen. Liikennettä Vienanmeren eli "Stalinin kanavalla" on ilmeisen vähän.

Tauruksen kapteeni Veijo Parviainen on koonnut ohjeita venematkailuun Venäjälle (Veneellä Venäjälle, päivätty 26.7.2012). Hän on myös liittänyt dokumentin loppuun yhteystietonsa ja tarkentavia kysymyksiä voinee tehdä.

Kommentit (0)

Vastauksesi