Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys

Putket on asennettu siten, että ulkoseinien vierustoilla putkia on tiheämmässä kuin keskellä huonetta. Lisäksi nämä ulkoseinustan putket "ovat pakkosyötöllä" eli ei ohjattavissa huoneistotermostaatin kautta, jolloin lämmitys lähtee päälle vain tarvittaessa. Ihan oikeaoppisesti alan liikkeen kautta. Mutta olen pohtinut, kun itselläni huonekaluja (mm. vaatekaapit) ym. on sijoiteltu juuri näille ulkoseinustoille niin meneekö lämpö hukkaan, kun lattiapinta on peitetty kaapistoilla, lisäksi joutuuko järjestelmä syöttämään lämpöä näille pakkosyöttöalueille enemmän, kuin jos seinän vierustat olisivat vapaana. Huonekalujen uudelleen sijoittelu ei ole oikein mahdollista.

Vastaus
18.02.201921:50
4377
26

Lämpötalouden kannalta lienee tärkeintä, että lämpö päätyy sisälle asuntoon. Jos se tapahtuu vaatekaappien tai muiden kalusteiden kautta, ei siitä käsittääkseni ole haittaa, kun lämpö kuitenkin on jo sisätiloissa ja kaapeista se säteilee ja johtuu edelleen muualle asuntoon.

Jos tuo seinien vierustoiden lämmityskin olisi termostaatin takana, niin kaapit ja muut kalusteet saattaisivat hidastastaa huonelämmön reagoimista ulkoilman lämpötilamuutoksiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi