Venäläisten uusivuosi Virossa

Venäläisten uusivuosi Virossa

Venäjällä uutta vuotta juhlistetaan peräti viidellä vapaapäivällä (1.1. - 5.1.). Miten vironvenäläiset juhlivat uuttavuotta? Ottavatko he töistä lomaa ja juhlivat perinteisen pitkän kaavan mukaan vai ovatko he länsimaistuneet ja juhlivat vain uudenvuodenaattona ja -päivänä? Onko vahvoilla venäläisalueilla Itä-Virossa erilainen käytäntö kuin muualla Virossa, missä venäläiset ovat vähemmistö?

2 vastausta

Kovin on hankalaa etsiä tietoa aiheesta. Viron tai venäjän kielen taidoista olisi apua verkkohakujen tekemisessä. Löytyi vain pari Turun Sanomien artikkelia joissa sivutaan aihetta.

Niiden perusteella joulunviettoa tärkeämpää Viron venäläisille on uusi vuosi. Silloin järjestetään suuria juhlia ja seurataan Venäjän tv-kanavien viihdeohjelmia. Pakkasukko tuo lapsille lahjoja. Miten yleistä on vapaapäivien ottaminen vuoden alkupäiville, se ei tässä selviä.

Lähetimme kysymyksen myös Helsingissä sijaitsevalle Eesti maja - Viro keskukselle. Sen tiloissa toimivat mm. Tuglas-seura ja Viro-instituutti. Toivon mukaan saamme heiltä enemmän tietoa lisättäväksi tänne.

 

 

Kommentit (0)
22.12.201520:57
7178
81

Ainakin Tallinnan venäjänkielisillä asukkailla uusi vuosi on ihan sama kuin Suomessa. Venäläisiä ei Tallinnassa asu paljoakaan. Itä-Virosta ei ole kokemuksia. Jos siellä on venäläisalueita niin kai Suomessakin on sitten ruotsalaisalueita.

Kommentit (0)

Vastauksesi