Vauhdittomien hyppyjen erikoismiehen Ray Ewryn tekniikasta

Vauhdittomien hyppyjen erikoismiehen Ray Ewryn tekniikasta

Vauhdittomien (stand jump) hyppyjen erikoismies Ray Ewry on hypännyt taaksepäin 283 cm vauhditta. Kuinka hän sen teki (voltti?)? 

ps. Kertoisitteko hieman hänen uskomattomasta tarinastaan vastauksenne lisäksi?

Vastaus

Valitettavasti Ray Ewryn taaksepäinhyppäämisen tekniikasta ei löytynyt tietoa. Hänen tarinansa kaikkinensa on kuitenkin mielenkiintoinen.
Ray Ewry syntyi 14. lokakuuta 1873 Lafayettessa, Yhdysvalloissa. Hän sairastui nuorena poikana polioon, ja hänen pelättiin halvautuvan loppuiäkseen. Hän alkoi kuitenkin trenaamaan lihaksiaan, ja välttyi näin halvaantumiselta. Treenaaminen jatkui, ja lopulta hänestä tuli maailman paras vauhdittomissa hyppylajeissa, jotka olivat vielä 1900-luvun alussa olympialajeja.
Hän voitti kahdeksan tai kymmenen olympiakultaa vuosina 1900-1908. Mitalien määrä riippuu siitä, otetaanko 1906 välikisat mukaan laskuihin. Lajeina olivat vauhditon pituushyppy, vauhditon kolmiloikka ja vauhditon korkeushyppy. Olympialaisissa hänen paras tuloksensa olivat: vauhditon pituus 3,47m, vauhditon kolmiloikka 10,58m ja vauhditon korkeushyppy 1,65m. Nämä tulokset säilyivät maailmanennätyksinä vuosikymmeniä.
Ray Ewry ja hänen saavutuksensa ovat jääneet varsin tuntemattomiksi, koska vauhdittomat hyppylajit poistettiin olympiaohjelmasta jo n. 100 vuotta sitten vuoden 1912 Tukholman kisojen jälkeen.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi