Vatsan toiminnan ongelmista kärsiville suositellaan punaisen lihan asemesta...

Vatsan toiminnan ongelmista kärsiville suositellaan punaisen lihan asemesta...

Vatsan toiminnan ongelmista kärsiville suositellaan punaisen lihan asemesta vaaleaa lihaa. Ilmeisesti sulaa paremmin vai onko totta? Lasketaanko hyvin sulaviin lihoihin myös kalkkuna ja broileri ja kana ja kala? Onko kaloissa eroja, jos ajatellaan heikkovatsaista? Mikäli joskus haluaa kuitenkin kokeilla punaista lihaakin, onko lammas, nauta, possu, hirvi vai poro parasta heikkoon vatsaan?

Vastaus
23.10.200910:37
5608
90

Valkoisella lihalla tarkoitetaan lähinnä kalkkunan, broilerin ja siipikarjan lihaa. Kala ja äyriäiset eivät varsinaisesti kuulu lihatuotteisiin.

http://liha.ruokatieto.fi/Suomeksi/Tietoa_lihasta/Mita_liha_on_

Ravitsemussuositukset ovat suosituksia ja niiden yksilöllisen noudattamisen paras asiantuntija on henkilö itse, omalääkäri tai ravitsemusterapeutti. Myös netissä toimii joitakin virtuaalista hoivaa tarjoavia sivustoja, joihin voit tutustua seuraavan linkin kautta:

http://mikropc.net/nettilehti/pdf/pc2511199973.pdf

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ylläpitää sivustoa, jolta löydät esimerkiksi uusimmat ravitsemussuositukset:

http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/elintavat/ravitsemus/

Itselle sopivat ruuat riippuvat melko pitkälti ravitsemustottumuksista ja muista elämäntavoista sekä mahdollisista ruoka-allergioista. Kannattaa kokeilla, mikä liha sopii omalle vatsalle parhaiten. Punainen liha kuitenkin sulaa eli mätänee eri tavalla kuin vaalea liha.

http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Liha

Kommentit (0)

Vastauksesi