Vatikaanissa oli Paavin autotallissa aika komeita (vanhoja) autoja.

Vatikaanissa oli Paavin autotallissa aika komeita (vanhoja) autoja.

Vatikaanissa oli Paavin autotallissa aika komeita (vanhoja) autoja. Mutta jäikin kiinnostamaan paljonko Vatikaanin rekisterissä (kilvissä) on autoja?

Vastaus

Pahoitellen täytyy todeta, ettei tietoa löytynyt. Entisen Autorekisterikeskuksen eli nykyisen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin erikoisrekisteröintiosastolta vastattiin, että heiltä löytyy vain kotimaiset ajoneuvorekisterit. Trafista suositeltiin ottamaan yhteyttä kohdemaan viranomaisiin. Pohdittavaksi jää löytyykö Vatikaanista omaa Vatikaanin autorekisterikeskusta vai onko kyseessä Italian viranomaiset. Tilastokeskuksessa tuli myös seinä vastaan. Kotimaisessa rekisterissä olevat autot löytyvät kyllä ja Ahvenanmaan tilanne. Tilastokeskuksesta vinkattiin tarkistamaan Autoalan tiedotuskeskuksen sivut. Ehkä heidän kauttaan voisi löytyä jokin linkki aiheeseen.

Vatikaanin kilvillä varustettujen autojen määrä ei selvinnyt. Paavillahan on kyllä käytössä ”Popemobile”, jossa Mersun korin päälle on rakennettu luodinkestävä lasikuutio. Vatikaanin sivuilta löytyy kuvasarjat historiallisista autoista ja käyttöautoista. Yhdistävä tekijä kaikille on rekisteri SCV 1. Vatikaanin nettisivujen kautta voi varmaan kysyä autojen määrää.

Saimme apua myös Katolisesta tiedotuskeskuksesta:

"Vatikaanin kilpiä on kahdenlaisia: SCV Vatikaanivaltion omistuksessa oleville autoille ja CV yksityisten omistamille autoille. Ikävä kyllä Vatikaanivaltion sivut eivät kerro asiasta sen enempää.

Rekisterikilvistä kiinnostuneiden nettikirjoituksissa väitettiin, että SCV-kilpiä olisi lukuun 100 saakka (paavilla kylläkin lienee useampi SCV1-kilpinen auto). Eräällä englanninkielisellä sivustolla sanottiin, että autoja Vatikaanin kilvissä olisi yhteensä 250. Ottaen huomioon, että Vatikaanissa asuu n. 800 ihmistä, joista reilulla 450 on Vatikaanin kansalaisuus, tuo määrä ei vaikuta mahdottomalta. Koska määrästä ei kuitenkaan ole minkäänlaista varmuutta, otin yhteyttä Vatikaanivaltioon ja kyselin asiaa. Voi kuitenkin olla, että vastausta ei koskaan tule.

Virallisen luvun saamiseksi paras taho lienee apostolinen nuntiatuuri Ruotsissa, josta asiaa voin toki kysyä. Toivon nyt kuitenkin vielä, että Vatikaanivaltio itse vastaisi viestiin."

http://www.vatican.va/
http://www.autoalantiedotuskeskus.fi/
http://katolinen.net/

Kommentit (0)

Vastauksesi